Labdarúgás

2024.04.25. 18:17

Elfogyott a türelem: kemény kérdéseket szegezett a PMFC-nek a szurkolótábor

Elfogyott a PMFC rajongóinak türelme. A Munkás 1950 Facebook-oldalon fogalmaztak meg kemény kérdéseket a vezetés felé, amire választ várnak.

Kvanduk Bence

Besokallt a Munkás szurkoló tábora a rossz eredmények miatt

Fotó: Laufer László

Rendkívül gyengén teljesít a PMFC a labdarúgó NB II. 2023/2024-es idényében, s immár a kiesés ellen harcol foggal körömmel, miközben ha a BVSC-Zugló hétvégén nem kap ki a még rosszabb helyzetben lévő Siófoktól, akkor jelenleg is a vonal alatt lennének a piros-feketék. A folyamatos gyenge teljesítményből lett elege a Munkás rajongó táborának a Budapest Honvéd elleni méretes zakót követően, így választ vár most azon kérdéseire, amelyeket nem tehetett fel a szurkolói ankéton, tekintve, hogy nem tartott az egyesület a tavaszi idényt megelőzően.

Munkás
Besokallt a Munkás szurkoló tábora a rossz eredmények miatt
Fotó: Laufer László

A következő kérdéseket fogalmazta meg a Munkás 1950:

Legyenek szívesek tájékoztatni a PMFC szurkolók közösségét, hogy mi a tervük szeretett klubunkkal?

Mik a PMFC jelenlegi céljai? Hogyan akarják bent tartani a csapatot az NB2-ben? 

Miért engedtük el a már bizonyított, jó játékosaink tömkelegét és miért hoztunk ismeretlen, tapasztalattal nem rendelkező és sokszor ehhez a sporthoz látványosan nem értő új embereket? 

Ha esetleg mégis kiesünk an NB2-ből, akkor mik a tervek a következő szezonra?

Kiesés esetén hogy fogják itt tartani az így is gyenge állományt, ha pedig elmegy sok játékos, mit kezdenek a már NB3-hoz is kevés gárdával.

Ki a szakmai igazgató (sportigazgató), mit csinál és felelősségre vonta-e már valaki ezért a „profi” munkáért? 

A vezetőség esetleges hibáit, rossz igazolásait vizsgálja-e valaki?

Egyre ezek közül mi is tudunk válaszolni, a szakmai igazgató az idény első felében Tóth Attila volt, s mondhatjuk, hogy felelősségre vonták, miután lefokozták játékosmegfigyelővé, illetve a helyére kinevezték Jámbor Lászlót.

A szurkolók kérdések egyébként összecsengenek azokkal, amelyeket lapunk már Weitner Ádám menesztésekor feltett:

  1. Miután a nyár során nem sikerült érdemben megerősíteni vagy egyáltalán bővíteni a keretet, a klub vezetés magát és Tóth Attila sportigazgatót is ilyen kemény kézzel vonja felelősségre, mint az edzőt?
  2. Miért nem sikerült két átigazolási időszak alatt pótolni minőségben, karakterében Nikitscher Tamást, illetve nyáron a távozó Kesztyűs Barnát és Kocsis Bencét? Az érkezők egyike, Krausz Raul, Kártik Bálint, Hudák Martin, Gyurkits Gergő sem az a típusú középpályás, mint ők voltak.
  3. Miért egy egészséges csatárral a keretben kezdte meg a szezont a klub? Miért nem érkezett senki, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van rá?
  4. Milyen teszten, orvosi vizsgálaton esett át Hornyák Marcell a szerződtetése előtt, miután tavaly folyamatosan sérült volt? Nem lehetett jó állapotban, hiszen rögtön az első edzőmeccsen, s az első bajnokiján is pár perc után megsérült.
  5. Hol tart most a csapat abban a folyamatban, hogy a harmadik idényben, azaz jövőre a feljutásért kell harcolnia, ami az előző szezonban többször elhangzott, többek között a féléves szurkolói ankéton is?

Akkor mi ezt a választ kaptuk:

„A PMFC a lehetőségeihez mérten mindig a lehető legjobb kerettel vág neki az idénynek, és a klub minden egyes alkalmazottja azért dolgozik – játékos, vezetőség, szakmai- és technikai stáb egyaránt – hogy a legjobban szerepeljen. Személyi kérdésekben pedig – amennyiben lesznek – továbbra is mindig a saját felületeinken számolunk be.”

A teljes bejegyzés itt olvasható:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában