Bama.hu videó

2024.04.26. 14:00

Hoppál: Péterffy Gyurcsány oldalán a háború pártján áll (videó)

A közelgő európai parlamenti és az önkormányzati választásnak is az a tétje, hogy a háborúpártiak, vagy a béke mellett kiállókra voksolunk, és ne engedjük, hogy a háborút pártolók újra többséget szerezzenek Pécsen – jelentette ki Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő pénteken a Péterffy Attilát támogató Demokratikus Koalíció pécsi irodája előtt.

Bóka Máté Ciprián

Az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján a magyar Országgyűlés békepárti határozatot fogadott el. A pécsi jobboldal 2023 májusában kezdeményezte, hogy a pécsi közgyűlés csatlakozzon ehhez a határozathoz. A baloldali városvezetés ezt megtagadta, és egy másik dokumentumot talált ki helyette. Abba bekerült a DK-s Kunszt Márta javaslata is, amelyben a pécsi közgyűlés felszólítja a magyar kormányt, hogy támogassa Ukrajna (honvédő) háborúját és az Európai Unió háborús intézkedéseit, azaz a fegyverküldést és a szankciókat. A Gyurcsány Ferenccel szövetkezett Péterffy Attila vezette pécsi közgyűlés az eredeti parlamenti határozathoz kapcsolódó pécsi előterjesztést elutasította, a sajátját viszont elfogadta.  

Hoppál Péter, fideszes honatya pénteken a Demokratikus Koalíció irodája előtt, a Ferencesek utcájában tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, a pécsi baloddal a háború pártján áll, Péterffy Attila polgármester is háborúpárti oldalra helyezkedett, miközben a pécsiek világosan megfogalmazták, hogy a békét és a biztonságot támogatják. 

– A Parlamentben elfogadtuk a békepárti nyilatkozatot, de Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció ezt nem támogatta, ahogyan ellenezte a Momentum, az MSZP is, a Péterffy Attilát helyben támogató baloldali erő. Ezt követően a pécsi közgyűlésben is el kívántunk fogadtatni a Fidesz részéről, amit elutasított a háborúpárti baloldal

 – mondta Hoppál Péter. – Ezzel összefügg, hogy a DK új irodát nyitott azért, hogy szorosabb emberfogásban tartsák a polgármestert, nem engedik meg neki, hogy önálló véleményt fogalmazzon meg. A háborúpártiságban Péterffy is szembe megy a pécsiekkel, civilnek hazudja magát és függetlennek, miközben még a pécsi közgyűlést is megszakította, Dobrev Klára fóruma érdekében. 

Hoppál kitért arra is, hogy a városvezető koalíció ugyanakkor arra kapta a mandátumát, hogy a pécsiek véleménye szerint politizáljanak, akik békét akarnak, nem pedig háborút.  

– A közelgő európai parlamenti és az önkormányzati választásnak is ez a tétje, ne engedjük, hogy a háborút pártolók újra többséget szerezzenek június 9-én

 – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!