Hármas karambol

2024.05.04. 18:59

Brutális baleset Szalántánál: két személy életét vesztette (galéria)

Három személyautó karambolozott szombat délután Szalántánál, az 58-as főút 11-es kilométerszelvényénél - számolt be az esetről a katasztrófavédelem.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Mint írták, a baleset következtében az egyik autó felborult. Két ember beszorult, akit a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a pécsi és siklósi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a járműből. Az egységek áramtalanították a gépkocsikat.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, s megtudtuk, az egyik autó fának csapódott, az út mellett állt meg. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Mint arról egy helyszín közelében lévő olvasónk beszámolt, 5 órás helyszínelésre számítanak. Mindenkit visszafordítanak Szalánta és a reptér között, nem lehet átjutni az 58-as főúton.

Úgy tudjuk, két személy a helyszínen életét vesztette, és két fő súlyos sérüléseket szenvedett.

Frissítés (19.23)

Mint arról a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta hírportálunkat, a helyszíni adatgyűjtés során kiderült, hogy mindhárom érintett személygépkocsi Pécs irányába közlekedett. A legelöl haladó autó balra akart kanyarodni, ám a mögötte haladó két autó már megkezdte az előzését. Így összeütköztek.

Jelenleg is teljes útlezárás mellett helyszínelnek. Kerülni Szilvás-Regenye-Görcsöny felé lehet egy bekötőúton.

Frissítés (21.56)

A siklósi és pécsi hivatásos tűzoltók négy tűzoltó járművel vonultak a helyszínre, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a káresethez riasztották – számolt be róla a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelem Igazgatósága.

Az egység a helyszín biztosítása mellett átvizsgálta és áramtalanította mindhárom autót. A beszorult személyeket - a sérült gépjármű megtámasztását követően - nyomató munkahenger és feszítő-vágó eszköz segítségével szabadították ki. A két szerencsétlenül járt utast a mentőszolgálat szakemberei vizsgálták meg, de az életüket már nem tudták megmenteni.

A másik két autó utasait is megvizsgálták, ellátták és a sérülésektől függően kórházba szállították őket.

A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon, a rendőrség irányította és terelte a forgalmat.

Fotó: Siklós HTP
Fotó: Siklós HTP
Fotó: Siklós HTP
Fotó: Siklós HTP

Frissítés (22.48)

Az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat a következő tájékoztatást adta hírportálunknak:

A helyszínre több mentőegységet is riasztottunk, egy fiatal férfi és egy fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak. Továbbá egy idős nőt súlyos-életveszélyes sérülésekkel és egy gyermeket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában