Labdarúgás

2024.05.06. 14:12

PMFC: „Kilátástalan a helyzet”

Már csak pislákol a fény az alagút végén! Vereséget szenvedett Győrben a PMFC labdarúgócsapata, így az NB II. utolsó három idei találkozójára a bennmaradó helytől négy ponttal elmaradva készül.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Gyorsan hátrányba került a PMFC Győrbe, de ebből még fel tudott állni. A fordulást követően viszont nem bírta végig a nyomást, s elvesztett minden pontot. Ráadásul Helesfayt is elvesztette a következő találkozóra miután a kapus úgy ütközött a levegőben a hazaiak támadójával, hogy utóbbi elájult, s a hálóőr pedig pirosat kapott.

PMFC
Tóth-Gáborék végveszélybe kerültek a PMFC-vel
Fotó: Löffler Péter

– Vezetőedzőként a mérkőzés előtt arról nem beszélhettem, hogy az egyébként sem jól szereplő csapatomból öt kezdőjátékos kiesett – kezdte értékelését Mátyus János a meccset követően. – Ettől függetlenül tizenegy pécsi játékos vette fel a mezt, és az első tíz perc kivételével az első félidő teljesen rendben volt. Megérdemelten egyenlítettünk. Sőt, többet is láthattunk a mérkőzésbe. A szünet után elképesztő erőket mozgósított a Győr, és a hetvenedik perc környékén jött is a hatalmas nyomásból a gól. A játékosaim megtettek mindent, de ekkora különbség van is a két keret között.

A PMFC játékosait bírálták a szurkolók

A találkozót követően az elutazó szurkolók számon kérték a teljesítményt a játékosokon, illetve a helyzetet, amibe az együttest került.

– A mérkőzést követő intermezzóról annyit szeretnék mondani, a szurkolóknak mindig igaza van. Lehet bírálni a játékosokat, és aki ezt nem bírja, keressen másik kereseti lehetőséget. A bírálók viszont csak egy másodpercig gondoljanak bele a játékosok helyzetébe. Mennyi negatív dolog történt velük. Nem kell messze menni, elég ha rám néznek, hiszen én már a negyedik edzőjük vagyok idén. Nehéz átállni ilyenkor. 

Jelen pillanatban borzasztó nehéz a helyzetünk, de én leszek a legutolsó, aki feladja. 

Kilátástalan a dolog, de van még hátra három mérkőzés, azokat meg kell nyernünk! – zárta szavait.

Ha a BVSC-Zugló teljes lejtmenetbe kapcsol

A PMFC számára az a legjobb forgatókönyv, ha a BVSC-Zugló innentől minden meccsét elveszíti, hiszen akkor összesen öt pont megszerzésével elérheti a másodosztályú tagságot. Ezt összehozhatja már úgy is, ha a Budafokot legyőzi, s a Soroksárral, valamint az utolsó fordulóban, a Szegeddel is leikszel. Hazai pályán utóbbira meg is lehet az esélye, hiszen a negyedik helyezettnek akkor már minden mindegy lesz, se előre, se hátrébb nem csúszhat majd a tabellán. Ebben a történetben a leglényegesebb momentum az lehet, hogy ezen a szombaton Harsányiék milyen eredménnyel indítják a hajrát.

Ha a BVSC még valahol elcsíp egy pontot

Akkor már nehezedik a helyzet, ha a BVSC-Zugló összehoz egy ikszet a Nyíregyháza, a Tiszakécske és a Budapest Honvéd ellen. Esélye erre  leginkább a kieső helyen álló kécskeiek és a Kispest ellen van. Ha egy pontot elcsíp a fővárosi együttes, akkor a PMFC-nek csak is két győzelemmel van esélye a bennmaradásra. Olyanra viszont, hogy három meccsből kettőt megnyerjen a Pécs csak a bajnokság első három fordulójában Weitner Ádámmal, illetve november végén-december elején Kulcsár Árpád kinevezését követően volt példa. 

Ennél a forgatókönyvnél is a Soroksár elleni bajnoki lehet döntő, hiszen ha szombaton győz a Pécs, akkor a Budafok ellen már nyugodtabb lehet, s a piros-feketék a leginkább verhetőnek tűnő ellenfél.

Ha a BVSC még összehoz egy győzelmet

Ha a BVSC-Zugló megveri mondjuk a Tiszakécskét, akkor a PMFC csak akkor maradhat benn, ha olyat tesz, ami eddig az idényben egyszer sem sikerült, zsinórban mindhárom hátralévő bajnokiját meg kell nyernie, s akkor sincs teljesen a saját kezében a sorsa, hiszen ha legalább 5 pontot szerez ezen a három meccsen a Zugló, akkor már nem előzhetik meg sehogy Szabó Mátéék. 

Persze a Pécs bízhat abban is, hogy ha mindhárom meccsét megnyeri, akkor valamelyik távolabbi együttes, a Szombathely (6 pont különbség), a Kispest vagy a Budafok (7-7 pont különbség) végzetes lejtmenetbe kerül, s nem nyer többet, de ennek a három együttesnek a vállát jóval kisebb teher nyomja már, s persze a cikk írásának pillanatában a Honvéd eggyel kevesebbet játszott.

A Budafok még meccsel a sereghajtó Mosonmagyaróvárral is a Pécs, illetve a Kazincbarcika mellett.

A Honvédnak a Zugló ellen lesznek jó esélyei. Azon kívül, a Gyirmót és az Ajka vár még rá, illetve a Vasassal hétfőn 20 órától meccsel. Ha ott nyer valahogy, már ki is száll ebből a hármasból.

A Haladás sorsolása a legnehezebb, innentől kőkemény meccsei lesznek, a Vasas, az Ajka és a Gyirmót vív vele.

A PMFC hátralévő meccsei:

  • PMFC–Soroksár (05. 11., 17.00).
  • Budafok–PMFC (05. 19., 17.00).
  • PMFC–Szeged (05. 26., 17.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában