Kék hírek, bulvár

2014.11.28. 14:56

Kislányán tett erőszakot, elítélték a nevelőapát

Jogerősen kilenc év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a negyvennégy éves baranyai férfit, aki megerőszakolta és molesztálta a vele közös háztartásban élő, 12. életévét be nem töltött, nevelt leánygyermekét.

M. B. (Dunántúli Napló)

A bíróság megállapítása szerint a férfi a hálószobában simogatni kezdte, majd levetkőztette a kislányt, akivel annak tiltakozása ellenére közösült. Azt követően megfenyegette, ha a történteket az anyjának elmondja, bosszút áll. Később, amikor a lány már elmúlt tizenkét éves – aminek büntetőjogi szempontból van jelentősége -, rendszeresen arra bírta rá, hogy orálisan elégítse ki. A vádlott azt mondta a gyereknek, ha nem teljesíti kívánságát, nem engedi el sehova, rossz sora lesz.
A gaztettekre mégis fény derült.

A Pécsi Törvényszék korábban tizenegy év fegyházra ítélte a férfit, ami ellen a vádlott és védője is fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, s a büntetést kilenc évre enyhítette. Ennek indoka, hogy a vádlottal szemben kiszabható szabadságvesztés-büntetés felső határa csökkent és nagyon jelentős volt az időmúlás, az eljárás kezdete óta az ítéletig ugyanis hat év telt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!