Életre szóló élményekkel gazdagodhatnak néhány nap alatt

Tóth Viktória

Az általános iskolás gyerekek számára a nyár egyértelműen a táborokról szól. Emlékszem, diákként én is nagyon vártam ezeket az alkalmakat. Már az iskola utolsó heteiben is a tábor volt a téma, tervezgettük, ki-kivel lesz egy szobában, milyen fürdőruhát vagy esetleg édességeket viszünk majd. Voltam erdei táborokban is, de kétségkívül a balatoni kiruccanásokat élveztem a legjobban. Itt aztán minden a strandolásról és a jókedvről szólt. Izgalmas volt, ha a szálláshelyünkön más iskolából érkezett gyerekek is voltak. Születtek így néhány napos nagy szerelmek és barátságok is. Aztán hazatérve az interneten tartottuk a kapcsolatot az ország másik végében élő gyerekekkel.

Nemcsak az ottalvós, hanem a napközis táborok is izgalmasak lehetnek. Ilyenkor a diákok részletesebben megismerhetnek egy-egy tevékenységet, amely akár később a hobbijukká is válhat. A gyerekek körében talán a legnépszerűbbek a kézműves-, informatikai-, dráma- és úszótáborok. A Bóbita Bábszínház nyári napközis tábora is bizonyára egy különleges világba vezeti be a diákokat.

A táborokban eltöltött napok és az ott szerzett élmények a gyerekek számára akár életre szóló emlékekké válhatnak. Ezek a tapasztalatok hosszú távon is pozitív hatással lehetnek a személyiségük fejlődésére. Nem utolsósorban a szülők is örülnek, hogy a kicsik tartalmasan töltik el a nyári szünet napjait. Nem az okostelefont vagy a tabletet nyomkodják, hanem új barátokat szerezhetnek és aktívan, élményekkel gazdagodva térnek haza.