A hazai alapanyagból készült ételek felidézik a gyermekkorunkat

Tóth Viktória

A sushit csak én szeretem a családból, így általában abból marad a bolti verzió. Ám ezen fogások mellett a magyaros, hagyományos ételek is időről időre előkerülnek a konyhánkban. Gyermekünkkel szerencsénk van, nagyon jó evő és nyitott az új dolgokra is. Általában mindent megkóstol, öröm nézni, ahogy élvezi az étkezést.

Emlékszem gyermekkoromban mennyire szerettem a tejfölös csirkepörköltet nokedlivel. A családból mindenki másfajta húst evett meg belőle. Húgom és én a mellet kértük, a szüleim a combot fogyasztották előszeretettel. Nagymamámnak jutott általában a hátrész, de a lábakat is szerette. A májért viszont igazi versengés alakult ki az asztalnál.

A hagyományos, hazai alapanyagból készült ételek mindig felidézik gyermekkorom legszebb pillanatait.  S ezt a kellemes hangulatot próbáljuk mi is előidézni manapság az asztal körül. Hogy abban a rövid időben, amit együtt töltünk csak egymásra figyeljünk. Nincs mobilozás, tévé nézés, zenehallgatás. Csak az étel és mi.  A családi körben elfogyasztott finom ételek, az étkezések közösségi élményei közelebb hoznak minket egymáshoz, a közös étkezések pedig még inkább összekovácsolják a családokat.