A tanszerek beszerzése több tízezer forintos költséget jelenthet

Tóth Viktória

Augusztus közepe van, néhány hét múlva hivatalosan is búcsút inthetünk a nyárnak. Bár a nagy meleg nem ezt sugallja, küszöbön áll az iskolakezdés. Szeptemberhez közeledve talán a legizgatottabbak a leendő elsősök szülei.

Idén is ingyenesen jutnak hozzá a diákok a tankönyvekhez, ezzel is támogatva a családokat a tanévkezdés anyagi terheinek enyhítésében, azonban az iskolai felszerelések beszerzése továbbra is a szülőkre hárul. Az iskolák többsége már előzetesen kiküldte a szükséges tanszerek listáját, melyek nélkülözhetetlenek az új tanév megkezdéséhez. Többek között füzetek, írószerek, iskolatáska, tornadresszek, cipők, ünneplő ruhák és tisztasági csomag.  Ezeknek a megvásárlása egyetlen gyermek esetében is több tízezer forintos költséget jelenthet, míg több gyermek esetén az összeg sokszorozódik. Mindez komoly anyagi kihívást jelenthet a legtöbb család számára, különösen azoknak, akik nehezebb körülmények között élnek.

Számukra jelenthet segítséget a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete által szervezett tanszergyűjtő jótékonysági akció. De nem csak ez az egy szervezet gyűjt: más, a vármegyében működő civil szervezetek is részt vesznek a rászorulók támogatásában. Az ilyen akciók keretében felajánlhatunk például egy már megunt - de fontos, hogy jó állapotban lévő - iskolatáskát vagy tolltartót, illetve olyan tanszereket, amelyeket korábban megvettünk, de gyermekünk végül nem használt fel. Ha tehetjük, mi is segítsünk!

 

cita: