Várják a tanszeradományokat

2024.08.11. 20:00

Két napon át gyűjtik a segítő felajánlásokat

Idén immár hetedik alkalommal szervezi meg a rászoruló diákok iskolakezdésének segítését célzó tanszergyűjtő jótékonysági akcióját a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete. Augusztus 23-án és 24-én várják a nagylelkű felajánlásokat a hipermarketekben kihelyezett standjaiknál.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

- Hamarosan vége a nyári szünetnek, de sok olyan család van, amelyben a szülők az iskolakezdéshez szükséges tanszereket nem tudják megvásárolni. Adományozz olyan gyerekeknek, akiknek nem tudják megvenni a tanuláshoz elengedhetetlen eszközöket szülei, rokonai! - olvasható a Magyar Vörösereszt Baranya Vármegyei Szervezetének adományozásra buzdító felhívásában.

- Ha valaki új iskolatáskát, tanszert, tornazsákot kap, ajánlja fel a rászorulóknak a régit. Aki pedig teheti, vásároljon eggyel több füzetet, ceruzát, tollat, stb. és azt szánja adományozásra

 - kéri a humanitárius szervezet.

A rászoruló gyerekek, családok megsegítése érdekében, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően tanévkezdés előtt idén is - immár hetedik alkalommal - szerveznek Baranya több városában jótékonysági tanszergyűjtő akciót: augusztus 23-án és 24-én 10-től 18 óráig várják a felajánlásokat a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei a Tesco Áruházakban kihelyezett standjaiknál. Füzetek, írószerek, rajzeszközök - minden, ami az iskolakezdéshez szükséges lehet, nagy segítséget jelent a nélkülözők számára. Mindemellett jó állapotban lévő használt iskolatáskát, tolltartót, a gyerekeknek az iskolai ünnepélyeken felvehető fehér inget, vagy blúzt, illetve sötét szoknyát, és nadrágot is szívesen fogadnak.  

Tavaly a hasonló akció eredményeként - a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően - kétszáz baranyai kisdiák iskolakezdését tudta segíteni a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete. Egy évvel ezelőtt a több mint félezer adományozónak hála mintegy 3800 tanszer gyűlt össze: füzetek, festékek, temperák, ceruzák, tollak, vonalzók, körzők, stb.

A Vöröskereszt munkatársai az összegyűlt tanszerekből minden évben a különböző korosztályoknak megfelelő csomagokat állítanak össze, majd még iskolakezdés előtt átadják a rászorulóknak.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában