Rockbarátságok

2024.07.14. 21:00

A fesztiválokon száz haverra legfeljebb egy ellenség jut

Mészáros B. Endre

Panaszkodik ismerősöm, hogy először megy a lánya a barátnőivel több napos rockfesztiválra, és most fogalma nincs, hogy mit tegyen. Mert ott véleménye szerint (húsz éve nem járt efféle rocktalálkozón) töménytelen mennyiségben ömlik az alkohol, füveznek, ellopják az óvatlan gyerekektől a koncerteken és a sátrakból a mozdítható értékeket és kérdéses a fiatalok szexuális biztonsága is. Az úr korát tekintve ez az alapállás jól passzol a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról időszakhoz, ám annak éppen most ünnepelhettük fél évszázados jubileumát. 

Hogy mi zajlik napjainkban? Én legszívesebben az Ördögkatlan Fesztivált ajánlanám az aggódó szülők figyelmébe, a stoppolás természetes utazási forma és idős-fiatal kölcsönösen segít egymásnak. Sőt!

Egyik alkalommal hajnali egy órakor igyekszem a nagyharsányi főtérről a kocsimmal Pécsre indulni, de érzem, hogy valami gond van. Ráadásul jön felém két rendőr! Ne már, biztos rossz helyen parkoltam!  – fut át rajtam a félelem. 

Aztán a két zsaru jelzi, hogy teljesen leeresztett az egyik hátsó kerekem. Tök sötét van, nincs csavarkulcsom, jön a baj csőstül. Mire a két közeg mosolyogva elővesz a rendőrautó hátuljából egy kulcskészletet, egy méretes elemlámpát, és 10 perc alatt lecserélik a kerekemet. 

Tekinthetjük ezt jelképes válasznak is a fesztiválfélelmeket illetően, mert az ilyen össznépi rendezvények sokkal inkább a barátságról, mint a másik kihasználásáról szólnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!