Hirdetés

2 órája

Az elmúlt hónapokban is sikerült programokkal erősíteni a közösséget

Megújult az orvosi rendelő: modern környezet várja a lakókat. A Villányi-hegység déli lejtőjén, a Szársomlyó ölében fekszik Nagyharsány. A baranyai településnek közel 1500 lakosa van és élén a 2024-ben megválasztott Kollár Csaba áll, aki a mögötte álló képviselőtestület tagjaival együtt mindig azt tartja szem előtt, hogy a legjobbat tudja adni az itt élőknek.

PR cikk

Modernizálták az orvosi rendelőt a településen

Forrás: Nagyharsány Önkormányzat

Az elmúlt években számtalan program és fejlesztés megvalósult Nagyharsányban. Ebbe a sorba tartozik a március 15-ei, az egész falut megmozgató nemzeti ünneplés, valamint a májusfa állítás is, amit sok más kulturális programmal kiegészítettek.  A fejlesztések közül kiemelkedő a játszótér építés, a temető szépítés, valamint a fogorvosi rendelő megújítása. De nagyon fontos megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban is több ízben is szépült, újult a település, valamint erősödött a közösség. 

Modern orvosi rendelő várja a lakosokat a településen

Nagyharsány Községi Önkormányzata és a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumban valósította meg a TOP_PLUSZ-3.3.2-BA1-2022-00003 számú „Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Nagyharsány településen” megnevezésű projektet. Ennek a fejlesztésnek a célja a településen meglévő orvosirendelő ingatlanának felújítása volt. A felújítás során a meglévő lécezés lebontásra került, az acélszerkezet korrózióvédelmet és új festék réteget kapott, illetve új, vékonylazúrral kezelt lécvázat helyeztek el. Mindemellett hőszigetelést is kapott az épület, felújították a szolgálati lakást, a rendelő új bútorzatot kapott és az orvosi eszközöket is lecserélték. Továbbá kialakítottak egy akadálymentes parkolót is, és napelemrendszer telepítettek az épületre.

Kulturális, közösségépítő programokból nem volt hiány

Május hónapban, valamint a nyári időszakban is számtalan programmal kedveskedtek a lakosoknak. Vetélkedőt szerveztek a Nagyharsányi csatával kapcsolatosan iskolásoknak tavasszal, valamint még májusban önkéntes munkával a falu lakói virágot ültettek, és hősök napi megemlékezést is szerveztek. Június egy családi főzőversennyel és ehhez kapcsolódó gyerek programokkal vette kezdetét, majd a szokásokhoz híven az Ördögkatlan Fesztivál egyik helyszíne is volt Nagyharsány, ami már a kezdetek óta része az összművészeti eseményenk. A nyár utolsó hónapjában megtartották a Nagyharsányhegyi csata megemlékezést, amire ünnepi műsorral készültek, majd a résztvevők koszorúztak és megnézhették a hagyományőrzők csatajelenetét. Majd a nyarat egy falunappal zárták sok műsorral, valamint a gyerekeknek szóló játékokkal egészítették ki az eseményt. A rendezvényt közös vacsorával és esti bállal zárták. 

Kulturális programokkal erősítették a közösséget
Forrás: Nagyharsány Önkormányzat

Várnak még pályázatok megvalósításra Nagyharsányban

A baranyai településen jelenleg három projekttel foglalkoznak. Az egyik az önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése önkormányzati feladat ellátáshoz kapcsolódó beszerzések-2024-című MFP-ÖTIFB/2024 kódszámú pályázat, aminek részeként a Kossuth Lajos utca 30 szám alatti művelődési ház (IKSZT) korszerűsítési munkái befejeződtek. Szeptemberben lecserélték a nyílászárókat, megtörtént a külső homlokzat javítása és a teljes homlokzat-lábazat festése. Mindemelett Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Nagyharsány településen projekt című TOP-PLUSZ-3.3.2-21-BA1-2022-00003 azonosítószámú pályázat végleges műszaki átadás átvételi munkálatai a szeptember 23-ai héten megtörténnek, továbbá szeptember 17-én újabb Magyar Falu Program pályázatot nyernek, aminek részeként közel 9 millió 500 ezer forint támogatást kaptak. A pályázatba megadott aszfaltút és csapadék elvezető építési munkái a következő évben kezdődik el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában