Hirdetés

2024.06.26. 10:32

Tüzes latin ritmusok, bormámor: érkezik a villányi Rozé Fesztivál – A szemek idén nyáron is Villányra szegeződnek, különösen a rozé kedvelőké

Villány idén is lángra lobban a forró ritmusok és a rozé mámor közepette. Július 12-13-án zajlik a Rozé Fesztivál, ahol népszerű dallamok és a legjobb villányi borok találkoznak. Az idei sztárfellépő Pablo Reyes, a Gipsy Kings zenekar alapító tagja, aki garantáltan forró hangulatot varázsol a bor fővárosába.

PR cikk

Az évente több ezer látogatót vonzó Rozé Fesztivál mindent kínál, amire egy  fesztiválozó vágyhat. A rozé karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokkal, koncertekkel, gasztronómiai szereplőkkel, kézműves vásárral, egyedülálló bulifutással, és természetesen minőségi villányi borokkal kínálja látogatóit.

Gasztronómiai élvezetek, hangulatos koncertek

A Villányi Rozé Fesztivál esetében széleskörű gasztronómiai kínálattal készülnek a szervezők, helyi termelők és éttermek kínálják a finom falatokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a rozé borok ízvilágát.
A fesztivál során több koncertre is sor kerül, minden este neves zenészek és zenekarok szórakoztatják a közönséget.

Július 12-én, pénteken 18 órától Dj Pepével indul a hangolódás, 19 órától a Villányi Fúvószenekar lép fel. 20.30-tól Manuel, 22 órától a WellHello ad koncertet, 23.30-tól ismét Dj Pepe zárja a napot.

 

Július 13-án már 14 órától hangolódhatunk Dj TOM-I-val, majd kezdetét veszi a Rozé szépségverseny és jelmez mustra 15 órától, ahol a RozéMaratonra rózsaszín öltözéket magukra öltő résztvevői mérhetik össze szettjeiket. Elstartol ugyanis 16 órától a Bulifutás, előtte 15.30-tól a közös bemelegítés. 17 órakor hirdetik ki az eredményeket, 17.30-tól a Bolhazsák gyerekzenekar, majd 18,30-tól Lőrincz Sára népdalénekes lép fel. 18.45-től Dj Tom-I melegít be a bulira, 20 órától érkezik a Don’t Stop the Queen. 21.30-tól különleges, nemzetközi sztárfellépő várja a vendégeket. A világhírű Gipsy Kings alapító tagja, Pablo Reyes érkezik Villányba a banda örökzöld slágereivel.

Ezt követően 23 órátóla BSW, majd 00.30-tól Lotfi Begi garantálja a partihangulatot.
A koncertekre jegyeket a https://villany.hu/programok/roze-fesztival-2024/ oldalon és a helyszínen válthatnak az érdeklődők, kaphatnak napijegyet, illetve kétnapos bérletet is.

LOFI9413
 

Rózsaszínbe borul Villány a Rozé Maraton során

Előreláthatóan idén is hatalmas élményt jelent majd a RozéMaraton és a Bulifutás, mely 3 km-es távon vezet végig a városon, érintve a történelmi pincesort. A verseny egyetlen kötelező eleme a rózsaszín öltözet és a minél vidámabb kiegészítők. A „legrozébb” induló idén is jutalomban részesül. Az érdeklődők online regisztrálhatnak a www.villanyiborfesztivalok.com/rozé-maraton címen, vagy pedig a helyszínen a futás napján, július 13-án 10 órától 15.30-ig a Rendezvény téren.

 

2024-ben is folytatódik a Pannon Pump Track Kupasorozat, amelynek ötödik fordulóját Villányban rendezik meg a pumpapályán, a Rozé Fesztivál ideje alatt, július 13-án. 
Emellett profi futóversenyen is részt vehetnek a sportolni vágyók, több lehetséges táv közül választhatnak.

 

A közös koccintás sem maradhat el a fesztiválon

A 2023-as évben Villány nyerte el „Magyarország legkedveltebb borvidéki települése” címet, hiszen a Magyar Bor Napja alkalmából szervezett „Koccintás” keretében több, mint négyezer ember emelte poharát egy időben a Villányi Rendezvénytéren a méltán híres Rozé Fesztiválon. A Koccintás a hazai borvidékek népszerűsítését, a kulturált borfogyasztás ösztönzését szolgálja, s nem utolsósorban egy versengés a hazai borvidéki települések között. A Villány-Siklósi Borút Egyesület a 2024. évi Borért Konferencia keretében vehette át a megtisztelő elismerést, ami a Villány-Siklósi Borút Egyesület, Villány Város, valamint a Béni Production közös sikere, hiszen az esemény e három partner együttműködésével valósulhatott meg.

A tavalyi sikeren felbuzdulva a szervezők idén is nagy erőkkel készülnek a közös koccintásra a 2024. július 12-13. között megrendezésre kerülő Rozé Fesztiválon.

 

Villány turisztikailag is egyre inkább fejlődik

Megkértük Villány polgármesterét, Mayer Istvánt, tekintse át és értékelje Villány aktuális rendezvényeit és turisztikai lehetőségeit.
Kérdésünkre elmondta, a közelmúltban sikeresen zajlott az első két Ha péntek, akkor Villány! esemény, illetve a Pünkösdi Hosszú Hétvége, melyek mind magas színvonalon zajlottak, és jó hangulatban teltek mind a résztvevők, mind a szervezők számára. Emellett természetesen a Rozé fesztivált emelte ki, mint a közelgő legnívósabb esemény.

A polgármester kihívásokról is beszélt, kiemelve, hogy a választások előtti programok néha széttöredezetté tették a térségre irányuló érdeklődést, a Pécs és Mohács környékén zajló ingyenes rendezvények versenyt teremtettek a helyi eseményekkel az elmúlt időszakban.

 

Megfogalmazta azonban, a turisztikai szektor és a helyi gazdaság fejlődése összességében pozitív tendenciákat mutat. Növekszik a szálláshelyek száma, magasabb színvonalú szolgáltatások jelennek meg, ami vonzóvá teszi a települést a látogatók számára. Mayer optimista a város jövője tekintetében, úgy véli, hogy hosszú távon is fenntartható fejlődés várható.

A polgármester szerint Villány vonzereje az elmúlt években folyamatosan erősödött, részben a helyi vállalkozók és borászok aktív közreműködésének köszönhetően. A városfejlesztések és az infrastrukturális beruházások további lendületet adhatnak a turisztikai szektor és a gazdasági növekedés számára, amelyek hozzájárulnak Villány élhetőségének és vonzerejének fokozódásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában