Gyorshajtás

2024.08.06. 08:00

Büntessék a traffipaxot előrejelzőt! - javasolja olvasónk

A gyorshajtás a legtöbb baleset oka, így van ez évek óta.

Wald Kata

A napokban hallottam a hírekben, hogy vannak országok, ahol büntetik azokat, akik autóstársaiknak előre jelzik, telefonos applikációt használva, ha valahol traffipaxot látnak útjuk során. Így, aki letölti az alkalmazást, pontosan tudja, hol kell számítani sebességmérésre. A gyorshajtás megelőzésében ez egyáltalán nem segít - nem is értem, hogy az autóstársadalom ezt miért nem látja be. Hiszen mindenki lehet baleset áldozata más felelőtlensége miatt - ami lehet például a gyorshajtás. Inkább arra kellene törekedni, hogy a szabályokat betartsa mindenki, ahelyett, hogy a rendőrség kijátszására különféle technikákat találnak ki. 

Emlékszem, régebben a visszapillantó tükörre lógatott CD lemez volt a traffipax ellenszere. 

Most pedig már itt vannak az applikációk. És kinek is ártunk ennek használatával? A rendőrségnek? Szó sincs róla! Saját magunknak! Én biztos, hogy büntetném mindazokat, akik ezeket az applikációkat használják. Aki nem akarja megszegni a szabályokat, annak ugyanis nincs rá szüksége. Aki használja, biztos, hogy gyorsabban közlekedik, mint az megengedett.

Régebben előre jelezte a hatóság azt, hogy merre lehet számítani a sebességmérésre. Mára ezt a gyakorlatot megszüntették, mert nem érte el a kitűzött célt. Ahelyett, hogy óvatosabbak lettek volna az autósok, inkább csak ott lassítottak, ahol tudták, hogy traffipax várható. Utána teljes gázzal mentek tovább. Ez is jól mutatja, milyen a közlekedési morál hazánkban. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!