Postabontás

2024.08.31. 19:30

A kutya ihat vajon az utcán? - kérdezi olvasónk

Kutyasétáltatás közben arra lettem figyelmes - pontosabban nem is én, hanem a tacskóm -, hogy a járda szélén, a bokor aljában egy tálkába vizet készített ki valaki.

Wald Kata

Fotó: Flystock

Az eb bele is kóstolt, és az első gondolatom az volt, mennyire kedvesek az itt lakók, hiszen nyilván az erre járó cicáknak, esetleg itt landoló madaraknak, és az itt sétáltatott kutyusoknak készítik ki a frissítő innivalót. Aztán mikor a kutyám lefetyelni kezdett volna, hirtelen eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha valaki ártó szándékkal tesz ki látszólag friss vizet a járda mellé?! Mert az ránézésre nem megállapítható, hogy a vízben van -e esetleg olyan szer is, ami az állatnak ártalmas lehet. Szerintem nem alaptalan a félelem, ha arra gondolunk, hogy egyre gyakrabban hallani, hogy vannak, akik mérgezett csalikkal próbálnak ártani az ebeknek, és arra is képesek, hogy akár egy kutyafuttatón szétszórják a szögekkel teletűzdelt falatokat. 

Ismerőseim mérgelődve mesélték, hogy látták, amint a városüzemeltetés közmunkásaival összeszedették a kutyák itatására kitett tálakat kertvárosban. Nem tudom, igaz -e, vagy sem, de ha ez megtörtént, akkor nem biztos, hogy rossz szándékkal tették... 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!