Postabontás

2024.07.11. 08:00

Zebra helyett járdafelújítás kellene – véli olvasónk

A választási plakátok nagy többségét leszedték, szerencsére.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Makovics Kornel

Az önkormányzat által ígért, csak épp meg nem valósított zebrák létesítéséről szóló, tákolmányszerű hirdetőtáblákat viszont nem gyűjtötték be az utak mellől. Pedig ezek is választási célokat szolgáltak, nem véletlen, hogy a kampányidőszakban kerültek ki. 

Meddig kell ezekben "gyönyörködniük" a pécsieknek? 

Esetleg ha egy időpontot kiírnának, hogy mikorra várható a meg nem valósított ígéret beteljesülése, többet érne. Mindazzal együtt, hogy véleményem szerint teljesen felesleges lenne ennyi gyalogátkelő építése, mint ahány tábla megtalálható a város különböző pontjain. A járdák és utak felújítására sokkal nagyobb szükség lenne. Mert például hiába épül zebra a Bálicsi úton, ha a járdán babakocsival például lehetetlen közlekedni, annyira keskeny a gyalogjáró. Másutt meg, ha megfelelő a szélesség, akkor a gödröket kénytelen kerülgetni az ember, és kényszerül az úttestre emiatt. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!