Drágaság

2024.07.27. 10:00

Túlzók a gyógyszerárak - vélekedik olvasónk

Egyedül nevelem kicsi kora óta az unokámat.

Wald Kata

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Szerencsére egyáltalán nem beteges, a közelmúltban azonban olyan kór támadta meg a szervezetét, aminek gyógyítására antibiotikumot írt fel a háziorvos. A mindössze három szem gyógyszert tartalmazó doboz mintegy hatezer forintba került. Azt hitem, nem jól hallok, amikor a patikus kimondta az összeget. 

De egy sima, egyszerű orrspray-ért is már több ezer forintot elkérnek.  

Mellettem egy hölgy gyomorpanaszokra kért valamilyen vény nélkül kapható orvosságot - a gyógyszerészre bízta a választást. Mikor azonban meghallotta, hogy háromezer forintnál is drágább a készítmény, akkor kérte a patikust, hogy valami olcsóbbat ajánljon, amit meg is tud fizetni. Egy kisnyugdíjasnak ezek az árak megfizethetetlenek. Nagyon jó lenne valahogy megálljt parancsolni az áremelkedésnek, vagy még szélesebb körben kellene a támogatásokat biztosítani. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!