Postabontás

2024.07.03. 19:08

Hiánycikk a szédülés elleni gyógyszerem - panaszolja olvasónk

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Fotó: BUS CSABA

Van egy nagy problémám, és sajnos ez már nem az első alkalom, hogy előfordul. A járványhelyzet után egy súlyos fertőzést kaptam, amelynek következtében most állandóan oxigénpalackra vagyok kötve. Azóta nem tudtam meggyógyulni, az erőm teljesen elhagyott, és csak lassan, fáradtan mozgok a házban és a kertben, a virágaim körül.

Ha mindez nem lenne elég, van egy marék gyógyszerem, amelyek közül a Betagen nevű, szédülés elleni gyógyszer hiányzik. A patikákban nem kapható, és az orvosok sem tudják, meddig lesz még hiánycikk. Ráadásul még a helyettesítője sincs. Most, hogy nincs a gyógyszer, félek az ágyból is kikelni, nehogy megszédüljek és elessek. Mi történik akkor? Bevisznek a sürgősségire, ahol akár hat órát is várhatok?

Kisnyugdíjasként nevelem az unokámat, és bár kötelességem lenne gondoskodni róla, nem vagyok képes ellátni a feladataimat. A gyógyszerek ára is az egekben van, amit egy egyedül élő ember képtelen kifizetni. Van olyan gyógyszerem is, amelyből 20 szem közel 6000 forintba kerül.

82 éves vagyok, és bár nem akarok megfiatalodni, szeretném, ha az életem hátralévő napjai egy kicsit könnyebbek lennének. A tévében csak gyógyszerreklámokat látni, mindig van egy új szer, de a patikákban mégsem kapható. Kérem, tegyenek valamit!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!