Együtt kellene működni

2024.07.20. 08:00

Halomba rakott ágak csúfítják az utat - háborodott fel olvasónk

Június végén jelent meg a Postabontásban a panasz, miszerint a Fácán dűlő elején hegyekben állnak a fekete színű, falevelekkel, gallyakkal stb. megtöltött fekete színű szemeteszsákok, amelyeket vélhetően a környék lakói az ott lévő lakatlan ház udvara mellé hordanak, a kerítés mellé.

Wald Kata

Fotó: Animaflora PicsStock

A városrészben működik zöldjárat, de a heteken át tornyosuló fekete szemeteszsákok mennyisége egyértelműen azt mutatta, hogy a szolgáltatás nem elégséges. Nos, az utóbbi napokban a zsákok szerencsére eltűntek. Nem láttam ugyan, hogy kik tettek rendet, de bizonyára a hulladékszállító cég emberei voltak, akik elszállították. Sajnos azonban ezzel nem oldódott meg a probléma. Voltak ugyanis, akik a levágott ágakat, gallyakat nem zsákokba gyűjtve tették a kerítés mellé, hanem csak egyszerűen ott hagyták. Amit viszont a szolgáltató nem szállított el. Az út mentén maradt zöldhulladék kupac pedig láthatóan arra ösztönöz másokat, hogy a gyakorlatot kövessék - egyre több halomba rakott faág jelenik meg az érintett területen. 

Az illegális szemétlerakás egyrészt zavarja a környék lakóit, másrészt leszűkíti az eleve szűk utcákat, jelentősen nehezítve  a közlekedést.  A szemetelőket meg kell büntetni, ha már azt lehetővé teszi a jogszabály. Ebben térfigyelő kamera tudna segíteni. Illetve egy figyelmeztető tábla is jól jönne, felhívva a figyelmet arra, hogy a területen a szemét lerakása tilos. Mindezek mellett lehet, hogy a zöldhulladék szállítását is sűríteni kellene, legalább az őszi eleji, illetve kora nyári időszakokban. 
Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!