Postabontás

2024.06.21. 19:19

Egyre nő a szeméthegy Donátusban - panaszolja olvasónk

Wald Kata

A minap olvashattuk  a Postabontásban, hogy a deindoli városrészben a zöldhulladék elszállítása nem megoldott - a kerttulajdonosok nem tudják, mit kezdjenek a szőlőkben levágott venyigékkel, a gyümölcsfák lemetszett ágaival, stb. Zöldjárat nincs, a komposztálás pedig, ekkora mennyiség esetében nem kivitelezhető megoldás. 

A helyzet sajnos Donátusban se jobb semmivel - a Fácán dűlő elején hegyekben állnak a fekete színű, falevelekkel, gallyakkal, stb. megtöltött szemeteszsákok. Pedig ebben a városrészben működik a zöldjárat, csak, hát a látottak alapján az nem elégséges. A zsákokat a Fácán dűlő elején álló lakatlan ház udvara mellé hordják - vélhetően a környéken lakók - a kerítés mellé. Gondolom azért ide, mert tudják, a tulajdonos nincs a helyszínen, tehát nem fog szólni senki az illegális szemétlerakásért. Azt sajnos figyelmen kívül hagyják, hogy a környékbeli házak viszont lakottak, és az ott élők nem szívesen nézegetik, illetve kerülgetik nap mint nap ezt a szeméttelepet. Ráadásul az amúgy is szűk utat még tovább szűkíti, hogy a zsákok oda vannak pakolva. és a mennyiségük egyre csak növekszik. Tehát a közlekedést is jelentősen nehezíti a szeméthegy.  

Mindez szerintem egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a zöldjárat sűrűsége Donátusban nem elégséges. Hiszen a háztarások rendelkeznek barna színű kukákkal, amibe a kerti hulladékot pakolhatnák, de bizonyára gyorsan megtelik,  a csúf zsákokat pedig senki nem szívesen teszi ki a háza elé - szeretném megtudni, mi a Biokom véleménye a helyzetről. Mikor szándékoznak elszállítani a Fácán dűlő elejéről a zsákokat, és mit tesznek annak érdekében, hogy ne váljon újra és újra szemétteleppé a lakókörnyezetünk? Akik pedig ide hordják a szemetüket, bizonyára szabálytalanságot követnek el - hol marad az ellenőrzés, hol maradnak a szankciók? 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!