Postabontás

2024.07.15. 19:42

A sétálóutca csakis sétára való! – írja olvasónk

Sokadszor kerül elő a sétálóutcák biztonságosságát firtató téma a Postabontásban.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Nem csak az Irgalmasok utcája veszélyes a rolleresek és biciklisek miatt - a Széchenyi térről ugyanez mondható el, ahogy a Ferencesek, illetve Király utcákról úgyszintén. Mohácsot lehetne venni példaként - a Duna parti városban rendkívül jól kiépített a kerékpárút-hálózat, a város apraja-nagyja biciklivel közlekedik. Nincsenek komolyabb lejtők, dombok, így nem csoda, hogy a kerékpár ennyire népszerű. 

Viszont a sétálóutcánál ki van téve a tábla, miszerint kerékpárral behajtani tilos. És mindenki itt le is száll a kétkerekűről - legalábbis aki nem akar büntetést -, a gyalogosok nincsenek veszélyben. Pécsett mi az akadálya egy hasonló szabályozás bevezetésének? Aki nem lenne hajlandó leszállni és tolni a járművét ezekben az utcákban, lenne lehetősége más utat választani. Mária utca, Jókai utca - és sorolhatnám. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!