Reális veszély?

2024.07.14. 19:30

Félnek a gyalogosok a sétálóutcában - mondja olvasónk

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A gyalogosokat veszélyeztetve száguldoznak a kerékpárosok, rolleresek az Irgalmasok utcájában - tette szóval valaki a napokban a DN sms rovatában. Meg tudom erősíteni, hogy valóban gyakran adódnak balesetveszélyes helyzetek - én nem hiszem, hogy csak én lennék annyira szerencsétlen, hogy már több alkalommal kerültem az Irgalmasok utcáján lefelé száguldó kerékpáros elé. 

Mindig hajszálon múlt, hogy az ütközést megúsztam. Félve sétálok már arrafelé - ha tehetem, inkább elkerülöm az utcaszakaszt. Szerintem a legtöbben, akik hasonló eseteknek voltak már elszenvedői, nem teszik szóvá a problémát, egészen addig, amíg egyszer egy komolyabb baleset nem történik. Szeretném megkérdezni a város illetékeseit: az esetleg nem jutott eszükbe, hogy az Irgalmasok útjával párhuzamos Jókai utcára tereljék át a kerékpáros és rolleres forgalmat? És máris ki lehetne tiltani a sétálóutcából a két keréken közlekedőket. A megoldás szerintem kézenfekvő. Mi vajon a megvalósítás akadálya? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!