Postabontás

2024.06.20. 21:52

A plakátok eltakarításának itt az ideje - mondja olvasónk

Wald Kata

Az elmúlt hetekben a város nagyobb részén lelkes aktivisták hadai jelentek meg falkákban és nagy lelkesedéssel rakták tele a város oszlopait és minden szabad felületét, a nekik éppen szimpatikus egyén képével. A képeken az ígéret földjéről származó, kissé már ismerős, kissé már megunt arcok tekintettek ránk, akik a székely mesemondókat is felülmúlva próbálták a saját csali meséjüket előadni és mindenkivel elhitetni, hogy ezentúl minden jobb lesz, minden megváltozik. Sajnos évek hosszú sora alatt szinte semmi sem változik, az ígéretek addig tartanak ameddig az urnák le nem zárulnak.

Aztán tömegesen megjelentek, az eddig soha nem látott, nem hallott ki tudja honnan előkerül új "messiások" is, akik ígérni már megtanultak - ígérték, hogy milyen jó lesz, ha majd ők kerülnek be a Kánaánba. Csak sajnos az ő részletes programjuk valahogy nem került a széleskörű publikum elé. Nem igen lehetett velük mit kezdeni.

Miután elmúlt a nagy lelkesedés, azt tapasztalom, hogy a lelkes hadak elszéledtek, vagy lehet, hogy talán van, aki a győzelmi mámort piheni még ki, és van, aki a vesztesség miatt esett mély depresszióba, de valahogy, valamiért, a sok hulladék mind kint maradt a városban. Javaslom, hogy aktivisták álljanak neki és takarítsák el a várost csúfító sok szemetet. Ha nehéznek, unalmasnak találják a munkát, akkor cseréljenek térfelet és akkor lelkesebben fogják végezni, az eddig elhanyagolt kötelességüket.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!