Több ezer lehet

2024.06.08. 17:40

Törvénytelen Péterffy-plakáttal van tele Pécs

A Helyi Választási Bizottsághoz fordultak azért, mert Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltjét, Péterffy Attilát és jelölttársait ábrázoló plakátok jogsértőek. A törvénytelen kiadványokkal többek között megsértették a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Bóka Máté Ciprián

Hoppál Péter, a Fidesz választókerületi elnöke csütörtökön fordult a Helyi Választási Bizottsághoz a törvénytelen plakátok miatt, mert a Pécs Jövőjéért Egyesület jelölőszervezet megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényt, valamint a választási eljárásról szóló törvényt is. 

törvénytelen, péterffy
A törvénytelen Péterffy-plakátok egyike

Rengeteg helyen van törvénytelen Péterffy-plakát

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány darab plakátról van szó, de a becslések szerint Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, Péterffy Attila, tízezer plakátot pakoltatott ki magáról városszerte. Ezek közül Hoppál Péter beadványa szerint a 17. választókerületből az 5-ös, a 6-os, a 8-as, a 9-es, a 13-as, a 14-es és a 16-os körzetekben bukkantak törvénytelen plakátokra, de gyakorlatilag bárhol előfordulhatnak. Számszerűsítve nem is lehetett ezeket megszámolni, akár ezres nagyságrendben is lehetnek kint. 

Ezeken a plakátokon nem szerepel a kiadó neve, székhelye és a kiadásért felelős személy neve sem, pedig a választások tisztasága érdekében a jogszabályok szerint ezeket kötelező lenne feltüntetni. 

Trükkel klónozták az politikai szervezetüket 

Ismert, hogy Péterffy Attilát, Gyurcsány Ferenc pécsi polgármesterjelöltjét a Pécs Jövőjéért Egyesület indítja a választáson. A szervezet azonban csak idén, éppen a választás előtt alakult meg, miközben a korábbi névadó egyesületet, a Pécs Jövője Egyesületet átnevezték a Város Jövője Egyesületre. Forrásaink szerint ennek a "klónozásnak" az lehetett az értelme, hogy ezzel el tudták fedni az esetleges gyanús pénzmozgásokat Péterffy háttérszervezeteinél, nehogy a hatóságok, vagy a külföldi befolyásolási kísérletekkel szemben létrejött Szuverenitásvédelmi Hivatal komolyabban beletekintsenek a könyvelésbe.  

Csalással vádolt ügyvédnő, mint ellenőrzési bizottsági elnök

Mindenesetre Péterffy-Bodnár duó körei kapcsán megírtuk azt is, hogy egy olyan pécsi ügyvédnővel szemben indult több rendbeli ügyvédi visszaélés, több rendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomozás, akit Bodnár Imre a Pécsi Ügyvédi Kamara ellenőrzési bizottságának első tagjaként, elnöki posztjának a várományosként jelölt meg a kamarai választás előtt. A sorozatos bűnügyekbe keveredett nő kinevezését csak az akadályozta meg, hogy a pécsi ügyvédek nem voltak hajlandók az MSZP és a DK igényeit kiszolgáló, politikai lejáratásban aktív baloldali ügyvédcsoportosulást a kamarai vezetők székében látni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!