Postabontás

2024.05.13. 08:20

Olvasónk szerint az ügyintéző pontatlansága elfogadhatatlan

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: nampix

Adategyeztetésre hívott néhány hónappal ezelőtt a biztosítótársaság, amellyel szerződésben állok. A kérésnek eleget is tettem, elmentem a hivatalba, és személyesen elintéztem az ügyet, a szükséges nyomtatványokat kitöltöttem, az ügyintéző segédletével. A minap, legnagyobb meglepetésemre ismét levelet kaptam a biztosítótól, amelyben felszólítanak arra, hogy az adategyeztetési kötelezettségemnek tegyek eleget. Szerencsére tudtam az ügyintéző telefonszámát, aki annak idején a nyomtatványok kitöltésében a segítségemre volt, így felhívtam, hogy megkérdezzem, minek köszönhető, hogy ismét szükség van az adataim egyeztetésére. Azt mondta, rákérdez a budapesti központban. Ezt meg is tette, majd közölte: azt a tájékoztatást kapta, hogy csak a december végéig befutott adatokat dolgozták fel eddig. Kérte, hívjam fel egy hónap múlva, akkor konkrétabb választ tud adni.

Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért én is telefonáltam a budapesti központba. Mint kiderült, ott volt minden nyomtatványom, a gond az volt, hogy az ügyintéző rossz űrlapot töltött ki.

Adatváltozás bejelentőt, adategyeztetés helyett. Amit egyébként a személyes ügyintézéskor én is észre vettem, csak, hát bíztam abban, hogy a biztosító alkalmazottja tudja, mit csinál. Ezek szerint nem tudja. Most tehát ismételten be kell mennem, ehhez autóba kell ülnöm - mindez pénz, idő. Megengedhetetlennek tartom, hogy egy ügyintéző ennyire felkészületlen és pontatlan legyen. Ráadásul ugyanezek az alkalmazottak pénzügyekkel, megtakarításokkal is foglalkoznak. Ahol a pontatlanságnak zsebre menő következményei lehetnek!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!