Büntetés kellene?

2024.05.18. 18:30

Hiába az új zebra, ha sokan nem tudnak normálisan közlekedni

Wald Kata

Fotó: Balogh Ákos

Nem zebrákat kellene felfestegetni Pécsett, hanem megtanítani a gyalogosokat, illetve kerékpárosokat arra, hogy mielőtt az útra lelépnek, nézzenek körül. Szabálytalanságok sokaságával találkoznak az utakon olvasóink.

- A sebességhatár betartásával haladtam a minap a Megyeri út kertvárosi szakaszán, másik jármű se előttem, se utánam. A zebrára a járdáról egy biciklis úgy tekert rá, hogy körül sem nézett, csak vészfékezéssel tudtam kivédeni a balesetet. Sajnos a gyalogosok részéről is láttam már hasonló, „öntudatos„, de igen veszélyes magatartást. Tényleg érdemes lenne a közlekedési alapismereteket felvenni az iskolai tantervbe, és együttműködésre nevelni minden résztvevőt - fogalmazta meg gondolatait előfizetőnk. 

Más a következőkről számolt be: - Szigeti út, kedd délután: még véletlenül se használta a kerékpáros a biciklisávot. Ahol a járdára ki kellett volna hajtania, nem tette. Talán nem látható eléggé jól a felfestés? Ha már megépült a kerékpársáv, kérem, legalább használják!

Van, aki a büntetést szorgalmazná: - Nem zebrákat kellene felfestegetni Pécsett, hanem megtanítani a gyalogosokat arra, hogy mielőtt az útra lelépnek, nézzenek körül. Ha van zebra, ha nincs. Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne lépne le valaki az autóm elé le úgy, hogy előtte nem néz se jobbra, se balra. Az autósoknak a járdát pásztázva kell közlekedniük, nehogy baj történjen?! Ráférne a büntetés a szabálytalankodókra. De persze, ha ott a rendőr a közelben, akkor a bátorságuk elillan. 

A túlzott klíma használatot az élelmiszerboltban ahová rendszeresen járok, már tavaly szóvá tettem. A válasz az volt, hogy sajnálják, kint meleg van, ezért hűtik bent a levegőt. Kedvesen tanácsolták, hogy vigyek magammal egy kendőt, vagy könnyű kardigánt és akkor biztos, hogy nem fogok vásárlás közben megfázni. Ezek szerint minden vevő eszerint cselekedjen? Bármekkora is a kánikula, mindig legyen pulóver a keze ügyében? Csak én érzem úgy, hogy ez nem kifejezetten vásárlóbarát hozzáállás? 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!