Postabontás

2023.08.03. 19:30

Sokasodnak a boltoknál a kéregetők - észrevételezte olvasónk

Dunántúli Napló

Nem tudok úgy elmenni bevásárolni, hogy a boltba befelé, vagy kifelé menet ne állítana meg egy, vagy több kéregető. Régebben többnyire karácsony környékén tapasztaltam azt, hogy ilyen sokan vannak, most azonban nyugodtan kijelenthető, hogy mindennapossá vált a jelenség.

Az minap az egyik belváros közeli élelmiszeráruház környékén leparkolva egy fiatal nő állt az autóm mellé, és motyogva kért segítséget. Nem értettem, hogy mit mondott, de a a felém nyújtott kéztartásából tudható volt, hogy pénzt szeretne. Kifelé jövet a bolt falának tövében pedig egy férfi ült, láthatóan bódult állapotban, és szintén némi aprót szeretett volna. Egy másik alkalommal, szintén a napokban, az egyik hipermarket parkolójában állított meg egy férfi, azonnal, ahogy az autómból kiszálltam. Pénzt kért, de azt mondta, ha veszek neki ennivalót, azt is szívesen elfogadja. Azóta akárhányszor arra járok, ugyanezt a férfit mindig ott látom az autók között. Szintén a közelmúltban egy másik helyen, az autó csomagtartójába való bepakolást követően az üres bevásárlókocsit adtam oda a kéregetőnek, naivan azt gondolva, hogy ha a százast, ami benne van, megtarthatja, akkor az elégedettséggel tölti el. De nem ez történt - grimaszok közepette visszatolta a kocsit a helyére.

Úgy gondolom, hogy a közterület-felügyeletnek, illetve a hipermarketek parkolói esetében a biztonsági őröknek lenne feladata, hogy a kéregetőket valahogy távol tartsák. Vagy legalábbis az ne legyen megengedett, hogy kerülgetik az embert a boltba befelé menet, vagy onnan kifelé jövet. Ha leülnek az ajtó mellé, az elfogadható. Ha valaki adni tud, és szeretne, így van lehetősége segíteni a rászorulón, de mégse érzi azt, hogy zaklatják. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!