Olcsóbb, de hiánycikk

2023.01.24. 12:12

Megoszlanak az olvasói vélemények az ársapkáról

W. K.

Fotó: Lang Róbert

Az ársapkával kapcsolatban megoszlanak az olvasói vélemények. Van, aki örül, hogy hatósági árasak egyes termékek, más viszont úgy látja, hiába a limitált ár, ha a tejhez, cukorhoz stb. csak nehezen lehet hozzájutni.

Egy olvasónk a következőket fogalmazta meg: - Az, hogy az alapvető élelmiszereket hatósági áron tudjuk beszerezni, nekünk, idős nyugdíjasoknak igenis nagyon sokat jelent. De úgy gondolom, hogy egy több gyermeket nevelő családnak se mindegy, hogy a tejet például mennyi pénzért veszi. Való igaz, hogy nem mindig lehet könnyen hozzájutni az ársapkás termékekhez, de szerintem akkor kell megvenni, amikor éppen kapható, és akkor soha nem hiányzik otthonról. Nálam ez a módszer bevált.

Más inkább megszüntetné az ársapkát. - Elsőre nagyon szépen hangzik, hogy néhány termék árát limitálják, de sajnos ezeket többnyire nem is látjuk a polcokon. Ezzel azt sikerült elérni, hogy a kereskedők szépen rátették a különbözetet a többi termékre. Nyilván kénytelenek vagyunk nem csak "ársapkás" termékeket vásárolni. S ha lekerül az "ársapka" a jelenleg is alig kapható termékekről, természetesen a többi árát nem fogják csökkenteni. Tehát ki issza meg megint a levét ennek az intézkedésnek ? A vásárló! - osztotta meg észrevételeit olvasónk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!