Iszlamista

2 órája

Terrorcselekményként kezelik a boszniai rendőrök elleni késes támadást

Terrorcselekményként kezelik a boszniai rendőrök elleni késes támadást, amelyet egy 15 éves fiú követett el csütörtök este az északnyugat-boszniai Bosanska Krupa egyik rendőrállomásán - közölte Adnan Beganovic, az érintett kanton rendőrségi szóvivője pénteken.

MW

Felfegyverzett rendőrök állnak egy rendőrőrsnél az északnyugat-boszniai Bosanska Krupában 2024. október 24-én késő este, miután egy 15 éves fiú rendőrökre támadt késsel a muszlim bosnyákok lakta városban

Forrás: MTI/AP

Fotó: Edvin Zulic

„Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a támadásnak terrorizmusra utaló jelei vannak. A nyomozás majd felderíti az okokat és indítékokat" - tette hozzá.

A 15 éves fiú csütörtök este sétált be Bosanska Krupa egyik rendőrállomására, és minden előjel nélkül kést rántott, majd egy rendőrt megölt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. 

A fiút azonnal elfogták.

Ramo Isak, Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a belügyminisztere közölte, 

fokozták a biztonsági intézkedéseket a teljes országrészben.

A boszniai ATV nem hivatalos értesülései szerint a fiú radikális iszlám vallási nevelést kapott, apja a vahhábita mozgalom tagja. A beszámoló szerint a fiú a közösségi médiában is szélsőséges iszlamista nézeteinek adott hangot, illetve a támadásra utaló üzeneteket találtak a telefonján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában