Sportlövészet

2024.07.28. 12:20

A francia pusztából nem lett földi paradicsom: nyolcadik lett az olimpiai fináléban Major Veronika

Móga Richárd

Fotó: Tumbász Hédi

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán és a 2021-es tokiói olimpián egyaránt jól teljesített a Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője, Major Veronika, aki az elmúlt időszakban azért dolgozott rengeteget, hogy Franciaországban, a 2024-es olimpián is maradandót alkosson.

A pisztolyos Major döntős esélyekkel készülhetett a rajtra, független attól, hogy egészen áprilisig húzta a kvótaszerzést. A tokiói olimpián a légpisztolyosok alapversenyében a 34., a sportpisztolyosok versenyében a 35. helyen végzett, de később egyértelműen stabilizálta helyét a világ élvonalában.

Tehát nem volt olyan meglepő a pazar kezdése a női légpisztolyosok selejtezőjében, ahol 582 körrel zárta a 60 lövést, így pályafutása során először léphetett lőállásba olimpiai döntőben.

Két-két dél-koreai és kínai, egy-egy indiai, vietnámi és török versenyzővel kellett megküzdenie Chateauroux városában, méltatlan körülmények között. Gondolhatunk itt a szállás alacsony minőségére, a rozsdás mezőgazdasági épületekre, a napraforgóföldekre és szélben lengedező fákra. Major Veronika később sem fogja földi paradicsomként emlegetni a párizsi olimpia lövészversenyeinek helyszínét, hiszen nyolcadikként sikerült zárni, de büszke lehet erre a teljesítményre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!