Közélet

2013.02.19. 17:19

Vállalkozó szervezi tovább a háziorvosi ügyeleti ellátást

Címkék#Bóly

Úgy tűnik sikerült megnyugtató megoldást találni a háziorvosi ügyeleti szolgálat biztosítására a kisváros körzetében.

K. E. (Dunántúli Napló)

Mint Hárs József polgármester elmondta, február 1-jétől egy vállalkozó szervezi az ügyeleti ellátást. Az önkormányzati közösséggel szerződő vállalkozó feladata a szolgálat személyi feltételeinek biztosítása, sőt magára vállalta a működtetéshez szükséges könyvelési, takarítási, autóüzemeltetési feladatokat is. Ugyanakkor a bólyi önkormányzat továbbra is állja a tárgyi feltételek megteremtésének terheit, illetve delegálja a sürgősségi kiszállásokhoz nélkülözhetetlen sofőrt is.

Az új működési rendet az OEP is elfogadta. A megállapodás létrejötte érdekében az ügyeleti díjakat (1800 forint) – orvosokét és szakasszisztensekét egyaránt – 15 százalékkal emelték. Az anyagi feltételek biztosítására az érintett önkormányzatok közössége elfogadta, hogy a korábbi 25 forint/fő/hóról 35 forintra emeli a települési hozzájárulást.
Információnk szerint a korábban az orvosi ügyeleti óradíj 3000 forintra emelését kezdeményező orvosi közösségből mindössze kettő vállalta az ügyeleti munkát az új feltételekkel. Az új rendszer működését júniusban felülvizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!