Közélet

2012.12.19. 07:34

Vakbélműtét: az apa újra nyomoztatna fia ügyében

Címkék#Pécs

Tizenegy tanút és három szakértőt is meghallgattak a Pécsi Törvényszéken, ahol folytatódott az a büntetőper, amely egy pécsi fiatalember vakbélműtétjét követő halála miatt indult.

B. A. (Dunántúli Napló)

A rendőrség által kirendelt két igazságügyi orvos szakértő fenntartotta korábbi véleményét, miszerint az elhunyt fiú műtét előtti ambuláns ellátása során hibáztak, és a műtéti beavatkozás során is voltak vitatható pontok. A vádlottak által felkért szakértők, illetve a szakértő tanúként megszólaltatott kórházi orvosok azonban ezt másként látták.

A család felkért ügyvédje, az orvosi egyetemet is végzett dr. Ábrahám László úgy látta, hogy bebizonyosodott az a régi teóriája, miszerint a szakértők néha még a tények megállapításában sem értenek egyet, talán amiatt is, mert ők maguk is orvosok.

Az elhunyt fiú apja, Scheffer Ferenc közölte, szeretné, ha újra megnyitnák a nyomozati szakaszt, de abban már nem Pécsett, vagy legalábbis nem a pécsi ügyészség felügyeletével nyomoznának, mert ő úgy látja, nem volt megfelelő hatékonyságú a tevékenységük. Dr. Makkai Zsolt bíró február 7-re tűzte ki az ügy újabb tárgyalási napját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!