Közélet

2016.05.12. 18:31

Újra Pécsett látják el a siklósi betegeket

Sikernek értékelte Marenics János, hogy a siklósi betegek aktív egészségügyi ellátását Mohács helyett a jövőben újból Pécsett látják majd el.

B. A. (Dunántúli Napló)

Komoly lobbimunka eredményeként elért nagy sikernek értékelte Marenics János polgármester azt a hírt, hogy a siklósi betegek aktív egészségügyi ellátását a jövőben újból Pécsett látják majd el, és nem Mohácson. Mint a polgármester fogalmazott, nem a mohácsi ellátás színvonalával volt bajuk, sőt, nagyon köszönik az eddigi munkájukat, hanem azzal, hogy oda Siklósról sokkal nehezebb, körülményesebb volt a betegeknek eljutniuk, mint a megyeszékhelyre.

Emiatt maga már három éve levelet írt az akkori egészségügyi államtitkárnak. Most pedig alpolgármestere, Balázs Csaba és csapata állt neki az újabb lobbinak, egyebek mellett ezerhatszáz aláírást is gyűjtöttek, majd arra tekintettel a testület egyhangú határozatot hozott a kérésről, amit eljuttattak az illetékeseknek, és a napokban kézhez is vették az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól az ellátási területre vonatkozó módosítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!