Közélet

2014.09.27. 15:41

Újabb, több mint egymilliárdos beruházás indul a kórházban

Az alapkő letételével jövő csütörtökön a gyakorlatban is elkezdődhet a kórház felújításának következő üteme.

M. B.

A pályázati támogatásból megvalósuló, több mint egymilliárd forintba kerülő építkezések jövő nyárig tartanak. A beruházás részeként a „B” jelű épületet teljes egészében felújítják. A földszinten a gyermekgyógyászati osztályt és a kardiológiai szakrendelőket helyezik majd el, az emeleten kap helyet a szívgyógyászati osztály. Az épületre egy újabb szintet is felhúznak, ott a neurológiai osztály működhet.

Egy másik épülettömbben a felújítás után a központi sterilizálót alakítják ki, valamint ott helyezik el majd a CT- és ultrahang-berendezéseket is.

A fejlesztés részeként bútorokat, műszereket is vásárolnak, s a kórház informatikai korszerűsítésére is sor kerül.

A most kezdődő beruházást nem számítva az elmúlt évek során több mint két és fél milliárd forint pályázati támogatás érkezett a kórházhoz. Elkezdődött a rehabilitációs osztály átépítése és felújítása, megújul többek között a belgyógyászati osztály, ezt megelőzően pedig már tavaly elindult a neuro-­pszichológiai pavilon teljes rekonstrukciója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!