Közélet

2009.07.19. 13:08

Magára hagyta a Telekom a falut, futár viszi a híreket

A dombtetőre járnak telefonálni egy kis zselici falu lakói, mert csak ott van térerő. Vásárosbécen vannak vonalas telefonok is, de az ötödük nem működik - a helyiek szerint a szolgáltató nem törődik velük. A szolgáltató hétfőn közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

B. Z.

Az amúgy gyönyörű környezetben, egy mély völgyben fellelhető Vásárosbécen három dolog miatt is szomorkodhatnak. Az egyik, hogy éppen a völgy miatt nincs kellő térerő a faluban, így ha valaki a mobilját akarja használni, föl kell kapaszkodnia a központtól kilométerre lévő dombtetőre. A másik, hogy a háztartásokra jutó vezetékes telefonok száma alapján messze a magyar átlag alatt vannak, itt az arány csak harminc százalék. A harmadik pedig egy negatív rekord: június vége óta az országban itt van a legtöbb működésképtelen vezetékes telefon, az összes körülbelül egyötöde.

Bankó István polgármester azt mondja, hiába hívta eddig tízszer a maga ügyében a Magyar Telekomot, és ígérték ott, hogy kimennek azonnal javítani, eddig a színét se látták szerelőnek. Azt mondták továbbá a távközlési cégnél a polgármesternek, hogy nincs mód csoportos hibabejelentésre, azt mindenkinek magának kell megtennie. A néma telefonján.

Így aztán most péntekig úgy oldották meg, hogy ha az „elnémultak” közül valakinek telefonon kellett ügyet intéznie, akkor a polgármester felküldte az egyik közmunkást biciklivel a dombra, hogy megbízásból onnan mobilozzon. Azért péntekig, mert a közmunkások csak hétköznap dolgoznak.

Hogy meddig kell még a közmunkásoknak az üzenetekkel feltekerniük a dombra, nem tudni. A Magyar Telekom országos központjában pénteken késő délelőtt illetékest ugyan nem, de készséges ügyfélszolgálatost találtunk. A hölgy kedvesen azzal biztatott, hogy a polgármester nyugodtan hívja az automata 1412-t, aztán előbb-utóbb csak lesz valaki, akinek el lehet rebegni a csoportos panaszt. Úgyhogy most Bankó István kap biciklire.

A Magyar Telekom az alábbi tájékoztatást adta ki az esettel kapcsolatban

A települést ellátó kábel villámcsapás következtében több helyen megrongálódott. Az érintett (kb. 500 méter hosszúságú) kábelszakaszt a vállalat munkatársai igyekeznek mielőbb kicserélni: az építkezés, a kábeljavítás jelenleg is folyik. A hiba legkésőbb holnapra elhárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!