Kék hírek, bulvár

2011.07.31. 19:55

Tűz az alagsorban: menteni kellett egy pécsi ház lakóit

Címkék#Pécs

Vasárnap este egy pécsi ház alagsorában keletkezett tűz miatt kellett kimenekíteni a lakókat, szombaton hajnalban hulladékgyűjtők kaptak lángra.

DN, bama.hu

Három szerkocsi, egy vízszállító és egy a tűzoltósági létrás autó is kivonult vasárnap este fél hét körül a pécsi kertvárosi Szántó Tibor utcába, ahol egy új építésű társasház alagsorában tűz ütött ki. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint összehordott bútorok kaptak lángra, egyelőre ismeretlen okból.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A füst miatt kellett kimenekíteni a lakókat
[/caption]

A tüzet szerencsére rövid idő alatt sikerült megfékezni, ám a négyszintes épület folyosói megteltek füsttel, és emiatt ki kellett menteni a társasházban rekedt lakókat. A tűzoltók legalább huszonöt embert menekítettek ki, többeket kosaras létrával hoztak le két-három emeletnyi magasból. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A látványos akciót több százan nézték végig.

Nem érintett ennyi embert, de látványos volt az tűz is, amiről szombaton hajnalban, fél kettőkor készített mobiltelefonjával felvételt Kecs becenevű olvasónk. A Maléter Pál út 110-nél a szelektív hulladékgyűjtők kaptak lángra.

A baranyai katasztrófavédelem ügyeletesétől megtudtuk: egyes fokozatú riasztást rendeltek el, a tűz ugyanis nem jelentett komolyabb veszélyt. Az eset kapcsán ugyanakkor bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálati eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!