Kék hírek, bulvár

2010.03.04. 10:58

Elfogták a pécsi késes gyilkost

Elfogták a rendőrök az év elején Pécsen történt emberölés feltételezett elkövetőjét. A gyanú szerint korábbi üzlettársa ölte meg a harmincegy éves férfit a kertvárosi lakásában.

M.B.

Amint azt hírük adtuk, február másodikán holtan találtak pécsi, kertvárosi lakásában egy fiatalembert. A harmincegy éves férfi gyilkosság áldozata lett.

A nyomozás eredményre vezetett, csütörtökön jelentette be a rendőrség, hogy elfogták a feltételezett tettest. Egy huszonnyolc éves, pécsi, munkanélküli férfit vettek őrizetbe szerda délután a nyomozók, a lakása előtt.

– Nem tanúsított ellenállást elfogásakor a férfi – mondta Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – Kihallgatásakor tagadta a gyilkosságot, azt viszont elismerte, hogy korábban kábítószerrel üzletelt az áldozattal – tette hozzá.

A rendőrök emberölés gyanúja miatt folytatják ellene a büntetőeljárást, s kezdeményezik a bíróságnál előzetes letartóztatásba helyezését is. A sajtóreferens közlése szerint az aprólékos adatgyűjtés vezetett el a vélt tettes nyomára. A rendőrök a gyilkosság óta eltelt egy hónap alatt több, mint száz tanút hallgattak meg, és számos szakértőt is bevontak a nyomozásba, így sikerült szűkíteni a lehetséges elkövetők körét, és végül azonosítani a feltételezett elkövetőt. Az ügy felderítésével külön nyomozócsoport foglalkozott.

A rendőrség további információk közlésétől elzárkózott, így egyelőre nem tudni, mi lehetett a gyilkos indítéka, sem pedig azt, mi volt az elkövetés eszköze. Információink szerint a tettes kést használt, és brutális módon végzett áldozatával.

Amennyiben a bíróság előtt is bebizonyosodik a most elfogott férfi bűnössége, súlyos büntetésre számíthat. Különösen akkor, ha az emberölést előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel követte el. Ebben az esetben akár életfogytig tartó szabadságvesztés is várhat rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!