Gazdaság

2012.04.24. 14:01

Késtek a beszállítók, állt a munka a napelemgyárban

Címkék#komló

Egy hónap sem telt el azóta, hogy újraindult az építkezés a napelemgyárban, most újra elakadtak.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy megírtuk, újraindult az építkezés a Komlóra tervezett napelemgyár helyén, máris újabb aggódó olvasói levelek érkeztek az üzemmel kapcsolatban. Többen jelezték, hogy az építkezésen egy lélek sincs, napok óta nem történik semmi, mintha megint megrekedt volna a beruházás. Felkerestük Bernhardt Imrét, a Solar Energy Systems Kft. ügyvezető igazgatóját, aki kérdésünkre elmondta, átmenetileg valóban szünetelt a munka, miután az anyagok szállítása késett. A csarnok épülete gyorsabban, míg az úgynevezett fejépület lassabban készül el, de a cég június 30-ig mindenképpen szeretné befejezni az építményt.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a kft. újabb határidő-módosítást kért az önkormányzattól márciusban, amelyet a város meg is adott a több mint száz új munkahely reményében. Akkor a cég új vezetője elmondta, bár az üzem a nyár közepére elkészül, a gépeket csak augusztus végén hozzák majd, és nagyjából egy hónapra lesz szükség ahhoz, hogy összeszereljék a gyártósort. Ezután próbagyártás következik, és ha minden megfelelően működik, októberben teljes kapacitással működhet az üzem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!