Hírek

2004.11.27. 01:12

HÍRsáv

BAMA

OTP: kis küszködőként kezdte, ma már nagy hal
Az OTP, a lakosság bankja, kis küszködő pénzintézetként bukkant fel a tőzsdén, ám mára regionális léptékben is jelentős tőzsdei céggé vált. Papírjai a legkeresettebbek. A kezdet kezdetén az OTP-részvényt 150 forintért lehetett megvásá- rolni, ma egy részvény 4300–4600 forintot ér.

Richter: szédítő  magasságokba jutott
A hőskorban, az 1990-es tőzsdei nyitányt követően a bátrak 1000 forintért vásárolhattak Richter-részvényt. Ma a gyógyszergyár papírjai szédítő magasságokban járnak, immár tartósan 23 ezer forint körül mozog a Richter árfolyama. Egy amerikai típusú tőzsdéző, aki hosszú ideig őrzi meg a részvényt, a Richte-ren tíz év alatt dúsgazdaggá válhatott.

Kész átverés show a Humet-papírok körül
A legnagyobb zuhanást a Humet részvényesei szenvedték el. A papír története időnként a kész átverés show-ra emlékeztetett. A cég hol tőkét emelt, hol leszállította azt. Néha bedobták a köztudatba, hogy jön a nagy felfutás, s  akadtak hiszékeny befektetők, akik hittek ebben. Bánhatják.

Mol: sokáig gáz volt  a gázüzletág körül
A Molt, amelyet még Pál László vezetett be a tőzsdére, hosszú éveken át nem tudta átlépni saját árnyékát. A veszteséges gázüzletág árképzéséhez ugyanis nem mert hozzányúlni a kormány. Mol-papírt 1500 forintért vehetett egy tőzsdéző, ha ma eladja, 11 ezer forintot ér. 2003-ban, amikor a gázüzletág rendeződött, elszabadult a befektetők fantáziája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!