Postabontás

2 órája

Az utas se használhat telefont a buszon? - kérdezi olvasónk

Hogy a sofőr nem telefonálhat a buszon, az tiszta sor. És az utas?

Wald Kata

Úgy tűnik, az utas telefonhasználatát korlátozhatják a buszon. Vagy talán mégse? 

utas telefon busz
Az utas a buszon nem hallgathat zenét, nem nézhet filmet a telefonján? 
Fotó: Unger Tamás / Forrás: MW

A sofőr beszélgethet, de az utas nem telefonozhat? 

Október 23-án a Malomvölgyi úton felszálltam egy helyi járatra. Sokan voltak, így a sofőr mögötti helyre ültem. A sofőr mellett közvetlen állt egy fiatal hölgy, és végig beszélgették az utat. Nem szakmai kérdéseket vitattak meg, hanem magánügyben folyt a társalgás. Gondoltam, nem vagyok rájuk kíváncsi, így bekapcsoltam a mobiltelefonomat és a fülemhez téve hallgattam. Nem technót, rap-et, vagy lakodalmas zenét, hanem a Mecseki Láhatatlanokról szóló érdekes kisfilmet. Mivel a 48-as térre igyekeztem az ünnepségre, gondoltam kicsit ily módon ráhangolódok. Pár megálló után a sofőr kipattant az üléséről  és kérte hogy kapcsoljam ki a telefonomat. Udvariasan megtettem, de megjegyeztem, illetve megkérdeztem, hogy a vezetés közbeni folyamatos beszélgetés nem zavarja -e  felelős munkájában. Válaszra sem méltatott, visszapattant a vezetőfülkébe és folytatta a bájcsevejt, egész úton. Kérdésem: joga volt a sofőrnek velem ezt megtenni? És neki mi a kötelessége? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!