Atlétika

2 órája

Kenyaiakkal küzdött az aranyért a pécsi kiválóság

Nagyszerűen teljesített. A PVSK kiváló atlétája, Lomb Ádám két kenyaival rohant az élen a győri félmaratonon, s egyiküket le is tudta győzni.

Kvanduk Bence

Lomb Ádám (balra) a dobogó második fokára állhatott

Forrás: PVSK

Idei legjobb teljesítményét hozta a PVSK kiválósága, Lomb Ádám a Győrben rendezett Zöld Futáson, amelynek csúcspont a férfi félmaraton volt. A pécsi kiválóság két kenyai versenyzővel küzdött a dobogós helyekért, végül a második helyen ért célba óriási ovációt kiváltva a szurkolókból.

Lomb Ádám
Lomb Ádám (balra) a dobogó második fokára állhatott
Forrás: PVSK

– A háromszor 7 kilométeres pályán az első körben körülbelül 100 méteres előnyre tett szert a két kenyai, a másodikban maradt az előny, és a harmadik kört Ádám futotta a leggyorsabban – értékelt a Vasút honlapján Freier Balázs, Lomb felkészítője. – Az utolsó 400 méteren utolérte, és el is hagyta az egyik kenyai fiút, a másikat sikerült 30 méterre megközelítenie. Az idei legjobb félmaratoni eredményével (65:25) sikerült a második helyre befutnia. Ez a kiváló eredmény jó előjel a következő hétvégi, zágrábi félmaratonra, ahol még nagyobb mezőnyre lehet számítani. A versenyt sokan nézték, és a közönség nagyobb része Ádámnak szurkolt, az esemény a végén pedig rengeteg gratulációt kapott a győri nézőktől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában