Kosárlabda

2 órája

Egy karnyújtásnyira volt a WNBA bajnoki címtől a pécsi kosaras

Közel volt ahhoz, hogy történelmet írjon a pécsi kosárlabdázó, de végül elúszott a bajnoki cím. Juhász Dorka ennek ellenére így is kiemelt név lett a magyar kosárlabda világában.

Tóth Dávid

Magyar idő szerint hétfő hajnalban játszották az észak-amerikai női profi kosárlabdaliga (WNBA) döntőjének ötödik meccsét, amelyen végül hosszabbításban vereséget szenvedett a Minnesota Lynx együttese, így Juhász Dorka számára ugyan karnyújtásnyira volt a bajnoki cím, de végül a New York Liberty örülhetett. 

Juhász Dorka nem csak a válogatottnak hatalmas erőssége.
Juhász Dorka minden idők legelőkelőbb magyar kosaras sorszámával, a 16-ossal került a Minnesotához. 
Fotó: Árvai Károly

A mérkőzés Juhászék elképzelései szerint indult, az első negyedet kilenc pontos előnnyel zárták, ám szépen lassan magára talált a Liberty. A harmadik negyed végére már a New York-i együttes vezetett, a Lynx azonban nem adta fel, és a negyedik negyed végén három pontos hátrányát ledolgozva kétpontos előnyre tett szert, de öt másodperccel a vége előtt a hazaiak büntetőzhettek, s Breonna Stewart két kosarával hosszabbításra mentették a finálét. 

Juhász Dorka is hozzátette a magáét

A hosszabbítás elején beragadt a magyar kosaras együttese, így a Liberty története során először lett a WNBA bajnoka. Juhász Dorka kilenc percet töltött a pályán, ez idő alatt egy pontot, illetve asszisztot jegyzett.

WNBA

DÖNTŐ, 5. mérkőzés

New York Liberty–Minnesota Lynx 67–65 – hosszabbítás után

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában