Sárkányhajó

17 órája

A vb után bajnoki cím: egy arannyal és két ezüsttel tértek haza

Egy magyar bajnoki címmel és két ezüstéremmel térhettek haza a Fadd-Domboriban rendezett országos bajnokságról a PTE-PEAC sárkányhajósai.

Szabó Dániel

Fotó: PTE PEAC Sárkányhajó

A hétvégén 22. alkalommal rendezte meg a Magyar Sárkányhajós Szövetség a Nagyhajós Országos Bajnokságot Fadd-Domboriban. A PTE PEAC sárkányhajósai Premier felnőtt (200 és 2000 méteren) és U24 utánpótlás (500 méteren) kategóriákban álltak rajthoz. Premierben mindkét távon ezüstérmet, U24-ben pedig aranyérmet akaszthattak az eredményhirdetésen a pécsi versenyzők nyakába.

Fotó: PTE PEAC Sárkányhajó

– Egy fárasztó világversenyt követően nem sok időnk volt tétlenkedni, hiszen két héten belül már a Nagyhajós Országos Bajnokságon kellett rajthoz állnunk. A világbajnokságról hazatérve sajnos betegség tizedelte a csapatot, de lehetőségeinkhez mérten, gyakorlatilag pihenő nélkül folytattuk az edzéseket. Ennek tükrében azt gondolom, hogy abszolút elégedettek lehetünk az elért eredményekkel – értékelt Gard Richárd, a pécsiek edzője. 
A szezon ezzel még nem ért véget, ugyanis szeptember 27-én a Székesfehérvári MEFOB bajnokság 2. fordulóján szurkolhatunk a pécsi csapatnak.

A PTE PEAC csapata: Somogyi Mária Anna, Püspöki Krisztina, Berner Enikő Anna, Majoros Enikő Flóra, Kruppi Orsolya, Sebeszta Richárd, Krähling Artúr, Endrei Tamás, Balogh Tamás, Varga Balázs, Cserti-Csapó Bendegúz, Takács Gergő Dominik, Pásztói Zsanna Róza, Molnár Miklós, Vörös Fanni, Polgár Zolna Anna, Árva Gréta, Novák Tamara, Mészáros Janka, Bujnyik Kinga Zita, Gard-Bodó Szilvia, Gáspár Balázs, Ivusza Patrik, Tóth János, Huth Balázs, Harsányi Bence, Várhelyi Eszter, Bödör Boglárka, Janszky-Simon Barbara, Malmos Vanessza, Juhász Judit, Szokodi István, Gáspár Attila, Kató Hargita, Enyedi Vivien. Edző: Gard Richárd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában