TCR World Tour

2024.08.03. 21:18

Remek időt ment 30 kiló plusz súllyal is Michelisz (videó)

A harmadik helyre kvalifikálta magát Michelisz Norbert a TCR Wolrd Tour első uruguayi futamára.

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Norbert/Facebook

Mindent megtett a TCR World Tour címvédője, Michelisz Norbert a sorozat uruguayi állomásának időmérőjén, hogy tovább növelhesse esélyét az újabb bajnoki címre. Az összetettet vezető baranyai pilótának a teljesítmény kiegyenlítés jegyében 30 kilogramm plusz súlyt kellett cipelnie a Hyundaiban a kvalifikáció során, de így is kihozott belőle egy 1:20.641-es időt, amivel  a 3. helyet szerezte meg az első futamra. Nála gyorsabb a francia Yann Ehrlacher (Lynk&Co, 1:20.227), illetve csapattársa Mikel Azcona volt (1:20.606). Persze így a részben fordított rajtrácsos versenyre a középmezőny darlójába pozícionálta magát.

Az időmérő előtt a tabellán Michelisz mögött álló Esteban Guerrieri a 7. helyet szerezte meg. A sorozatban az első hat kvalifikációs helyezésért is kapnak pontokat a versenyzők. A magyar pilóta 8 egységet gyűjtött ezzel a 196 korábbi mellé ezzel a 3. hellyel, s növelte előnyét az összetettben.

Vasárnap
15.10 – Első futam
20.25 – Második futam

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában