Kosárlabda

2024.08.26. 11:10

Éremért küzdöttek a nívós tornán

Kvanduk Bence

Forrás: NKA Pécs

Nívós nemzetközi tornán, a Slovenia Ballon szerepelt az U14-es fiú kosárlabda-válogatott, amelynek stábjában, s keretében is volt a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémiát képviselő szakember és játékos. Egyfelől a csapat másodedzője Moosz Milán volt, másfelől három tehetség, Csóti Zsombor, Halász Olivér és Radnóti Soma is lehetőséget kapott, hogy megmutassa magát címeres mezben.

Ugyan az első találkozón a lengyelek ellen még nagyarányú vereséget szenvedtek a mieink, később a szlovének vegyes és A csapatát is legyőzték, így a legjobb négy között csatázhattak tovább. A fináléba jutásért a horvátokkal kellett megütközni, de őket nem tudták legyőzni a magyarok, majd a Románia elleni bronzmeccsen is öt ponttal alulmaradtak.

– Nagyon jó visszacsatolást kaptunk arról, pontosan hol is tartunk, miben kell előrelépnünk – fogalmazott Moosz Milán az akadémia honlapján. – Rengeteg tapasztalatot tudtunk szerezni több európai topválogatott ellen. A lengyelek elleni mérkőzés, a nagy vereség hatalmas pofon volt mindannyiunk számára, a már-már hihetetlen fizikális különbség miatt teljesen leblokkoltunk, hatalmas gödörbe kerültünk, amiből képtelenek voltunk kijönni. Ugyanakkor örömteli, hogy a folytatásban fel tudtunk állni a padlóról. Boldogok voltunk, hogy egy ilyen színvonalas tornán éremért játszhatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában