Cselgáncs

2024.07.05. 11:11

Kenderesi jobban akarta a küzdelmet, mint a győzelmet

Két bronz is Baranyába került a Szlovéniában rendezett junior cselgáncs Európa-kupáról. A PVSK tehetsége, Kenderesi Péter és a siklósiak kiválósága, Szász Hanna állt a dobogóra.

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Rendkívül kemény küzdelmek árán jutott fel a dobogóra Kenderesi Péter, a PVSK üstököse a Slovenj Gradecben rendezett junior Európa-kupán, amelyen harmincnégy ország háromszázhuszonegy cselgáncsozója mérette meg magát. A magyar dzsúdó válogatott tagjaként a 100 kilogrammos súlycsoportban induló pécsi sportoló három győzelemmel és egy vereséggel lett bronzérmes. Kiváló eredményének köszönhetően a világranglistán is előrelépett nyolc helyet, így már a 38. pozíciót foglalja el.

Kenderesi a német Ilias Kuestert, a román Bogdan Petrét győzte le mielőtt a román Rares Arsenie jobbnak bizonyult volna ezúttal nála. A bronzmeccsen a cseh Frantisek Lhotzkyt győzte le.

– Péter eredménye azért fontos, mert néha saját képességeink, határaink megismerése előrébb visz minket, mint a megszerzett érmek bármilyen színe – osztotta meg velünk Kersics Antal, a PVSK cselgáncs szakosztályának szakmai vezetője. – Fontos volt a mentális hozzáállás, amely azt mutatta, hogy Péter jobban akarta a küzdelmet, mint a győzelmet. Elmert fáradni, és ennek egyenes következménye, hogy megjött az eredmény. A judosok tudják, hogy a küzdelmi idő alatt bármi megtörténhet, így az első perctől az utolsóig koncentráltnak kell lenni, és mindent meg kell tenni, amit csak lehet a győzelemért. Örülök, hogy nem másokhoz, hanem önmagához mérte saját magát. Péter reálisan látja a versenyen végzett munkát, így az elkövetkező időszakban még keményebben, még tudatosabban megtervezett munka vár rá. A Paksi Európa Kupa után Péter már csak a junior Európa-bajnokságra, és világbajnokságra koncentrál. Ez az időszak számára, és edzői számára is kemény időszak, de bízunk abban, hogy megéri a befektetett munka, és sikerül helyezést elérni, ami minden szempontból siker lenne Péter, és a szakosztály életében.

Az Európa-kupán a siklósiak tehetsége, Szász Hanna is részt vett. A kanadai Alyssa Tkachenkót, a svájci Mirja Pollheimert és a brit Madeleine Birrit is legyőzte, majd a bronzért harcolva a szlovén Jevgenika Gajic fejet hajtott neki. Egyedül az elődöntőben maradt alul a később aranyérmet szerző szlovén Nika Tomccsal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában