Európai Egyetemi Játékok

2024.07.02. 13:02

Jön az egyetemek csatája, százegy pécsi hallgató száll majd harcba

Móga Richárd

Forrás: UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

A Pécsi Tudományegyetem az egyik legnagyobb magyar – az eddigi részvételeket tekintve rekord létszámú – 101 fős csapattal vesz majd részt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen megrendezendő Európai Egyetemi Játékokon július 12-24. között.

A két városban összesen tizenhét sportágat felvonultató multisport eseményre várhatóan 40 ország, 400 egyeteméről több, mint 5000 résztvevő érkezik. Mint ismert, az Európai Egyetemi Játékok a világ egyik legnagyobb multisport rendezvénye, amelyen az európai egyetemek sportolói mérik össze tudásukat. A rendezvényt kétévente rendezi meg valamely egyetemi város. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2018-as, a madridi közgyűlésén meghozott döntésének értelmében Debrecen és Miskolc ad otthont a hatodik Egyetemi Játékoknak, amely hazánk legnagyobb létszámú sporteseménye lesz az 1965-ös nyári Univerziádé óta.

A PTE delegációja 11 sportágban (asztaliteniszben, B33 kosárlabdában, futsalban, judoban, karatéban, kézilabdában, kick-bokszban, sakkban, taekwondoban, tollaslabdában, vízilabdában), 13 csapattal, 83 sportolóval és 18 csapatvezetővel, edzővel vág neki a 2024-es küzdelmeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában