Triatlon

2024.07.24. 18:03

Idén is Tüskésréten rendezik a triatlon ob-t

Kvanduk Bence

Fotó: Flajsz Peter

Idén ismét elözönlik majd a triatlonisták Tüskésrétet. Immár hatodik alkalommal rendezheti meg a PSN Zrt. a Triatlon Utánpótlás, Váltó és Para Országos Bajnokság és Olimpiai Reménységek Versenyét. Idén az eseményre augusztus 3-4-én kerül majd sor, s már külföldi sportolók is részt vesznek majd rajta.

A megmérettetésre háromfős céges csapatokat is várnak, illetve lesz egy „Próbáld ki a triatlont! futam” is. Az ezeken versenyzőknek egyaránt 200 méteres úszást, 4 kilométeres kerékpározást, valamint 1 kilométerfutást kell teljesíteniük. A korábbiakhoz képest a vállalkozások együttesei közti megmérettetés annyiban módosul, hogy idén már nem váltó futam lesz, hanem a csapat minden tagjának teljesítenie kell az összes távot. A rajt szombaton 14.05-kor lesz.
Helyszíni nevezés csak a Próbáld ki a triatlont! futam esetében lesz, minden egyéb kategóriába július 29-ig le kell adni a jelentkezést.

Természetesen a versenysportolók számára más hosszok lesznek. A felnőttek esetében közel egy kilométer lesz az úszótáv, ami 20 kilométer kerékpározással, s 4,85 kilométer futással egészül majd ki.

A verseny miatt útlezárásra, s a helyi járatú autóbusz-közlekedésben is változásra kell számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában