Labdarúgás

2024.07.12. 16:29

Hét baranyai labdarúgócsapat is ellenfelet kapott a második legrangosabb hazai versenysorozatban

Három hét múlva kezdődik a MOL Magyar Kupa 2024/25-ös szezonja. Ráadásul már hét baranyai labdarúgócsapat is rajthoz áll az első körben. A PMFC, a PTE-PEAC, valamint a Mohács labdarúgócsapata idegenben, a Himesháza, a Harkány, a Bóly és a Lovászhetény hazai környezetben vívhatja ki a továbbjutást.

Móga Richárd

Fotó: Domotor Csaba

A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette a 2024/25-ös MOL Magyar Kupa első fordulójának sorsolását, ugyanis augusztus elején száznegyvennégy csapattal már kezdődik a kupaszezon. Ahogy azt az elmúlt esztendőkben is megszokhattuk, a megyei kupákból feljutó, illetve harmadosztályú együtteseket négy területi alapú csoportba rendezték, hogy a kiscsapatokat megkíméljék a hosszú utazásoktól. Az első két körben szokás szerint még nem lesznek érdekeltek a két legmagasabb osztály labdarúgócsapatai, az NB I.-es és II.-es klubok a harmadik fordulóban lépnek be, és a harmadik körben erőnyerők, tehát nem sorsolják őket egymáshoz.

Hét baranyai labdarúgócsapat már az első körben bizonyíthat.
Hét baranyai labdarúgócsapat már az első körben bizonyíthat.
Fotó: Árvai Károly

Érdekesség, hogy az amatőrmezőnnyel együtt áll rajthoz négy egykori kupagyőztes, a III. Kerületi TVE, a Szolnoki MÁV, a BFC Siófok és a harmadosztályba kieső PMFC, már Aczél Zoltán vezetésével. A szebb időket is megélt pécsi klub a Tolna vármegye egyes bajnokság bronzérmesének otthonában, a Kakasd vendégeként vívhatja ki a továbbjutást. A másik NB III.-as pécsi gárda, a PTE-PEAC szintén idegenben bizonyíthat, méghozzá az ugyancsak NB III.-ban vitézkedő Bonyhád ellen. A Mohács labdarúgócsapata a Somogy vármegye egyes pontvadászat ezüstérmesénél, a Nagybajom háza táján kezdheti meg a 2024/25-ös idényt.

Nem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt szezonban a Baranya Vármegyei Kupa négy elődöntőse, a Himesháza, a Bóly, a Harkány, valamint a Lovászhetény-Pécsvárad is jogot szerzett a 2024/25-ös MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre. Az egyetlen Baranya vármegye kettes alakulat, a Himesháza szurkolói előtt mutathatja meg, hogy mire képes, ráadásul két osztállyal feljebb sziporkázó gárda, a Szekszárd ellen. A Gyógyfürdő Harkány is még vármegye kettesként szerzett jogot az indulásra, de összejött az osztálylépes, a közelgő idényt pedig már az új vezetőedzővel, Szabó Zsolttal kezdi, így a kupában, az NB III.-as Majos ellen is ő irányíthat. 

Az idén már WR-Tex Lovászhetény névre hallgató együttes otthon küzdhet a Somogysárd ellen, a jelenlegi indulók közül viszont a Bólyra vár talán a legnehezebb feladat, ugyanis a tavalyi idényben, a harmadosztályban ezüstérmet szerző Iváncsa ellen kellene maradandót alkotni hazai terepen.

A tervek szerint az első forduló mérkőzéseit augusztus 3-4-én rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában