Labdarúgás

2024.07.05. 09:30

Élvonalban szereplő együttestől érkezett támadó a baranyai együtteshez

Második nyári igazolását is bejelentette a Szentlőrinc SE NB II.-re készülő labdarúgócsapata. A Pakstól érkezik kölcsönbe a komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkező szélső támadó, Nagy Richárd.

Kvanduk Bence

Grumic kezébe csapott Nagy Richárd

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Kapust már szerzett Gyurján Márton személyében a Szentlőrinc, s most a támadó alakulatát is megerősítette a feljutás utáni NB II.-es idényére. A Paksi FC-től vették kölcsön a piros-feketék Nagy Richárdot.

A 30 éves szélső támadó Vácott ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Mezőkövesd figyelt fel a tehetségére, majd Kaposvárra igazolt, ahol tagja volt Waltner Róbert élvonalba jutó együttesének, majd az NB I.-ben is a Rákóczinál folytatta. A másodosztályban 27 mérkőzésen 6, az élvonalban 29 mérkőzésen 3 találattal segítette az együttest. A kiesőnél mutatott teljesítményére figyeltek fel Pakson, ahol összesen 60 NB I.-es mérkőzésig növelte tapasztalatát.

– Nagyon örültem a szentlőrinciek ajánlatának, mert szeretném végigjátszani ezt a szezont, újra akarom magam építeni, hogy legyen esélyem ismét az élvonalban futballozni – fogalmazott a 30 éves Nagy Richárd a klub közleményében. – Abban, hogy igent mondtam, természetesen főszerepet játszott Waltner Róbert személye is, akivel Kaposváron volt szerencsém együtt dolgozni. Hozzáteszem, nagyon szimpatikusak, korrektek voltak a Szentlőrinc vezetői, tetszett, amit felvázoltak.

Az előző idény első felét Siófokon töltötte Nagy, majd télen Szegedre költözött át, de egyik együttesnél sem kapott komolyabban lehetőséget. Összesen tízszer volt kezdő, illetve ötször csereként lépett pályára. Ez alatt kettő gólt lőtt, egyet a Honvéd, egyet a Haladás ellen lőtt a Balaton partján.

– Nagyon jó a közösség Szentlőrincen, remélem, hogy együttes erővel elérjük célunkat, és bentmaradunk a másodosztályban. Persze azt sem bánnám, ha menet közben merészebb álmaink is lehetnének – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában