Új korszak

2024.07.07. 17:40

Nem lehet többé zsákmány a város!

A polgármester volt programírója, volt momentumos politikus, Körömi Attila szerint a június 9-én megválasztott új többség újrafogalmazhatja a képviselői felelősséget. A jelenlegi városvezető koalíció után ősztől lehet esélye arra, hogy ne MSZP-s zsákmány legyen Pécs.

Bóka Máté Ciprián

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Zetovics Márió

A volt momentumos politikus, Körömi Attila a választás kapcsán több olyan bejegyzést is megfogalmazott az elmúlt hetekben, amelyek a tapasztalatairól szóltak. Zárásként pénteken egy hosszú posztban beszélt arról, hogy milyen munkát végzett a rendszerváltás után képviselőként, miként szabadulhat ki a város abból, hogy MSZP-s zsákmány legyen,  illetve arról, hogy az elmúlt évtizedben miért lépett be a Momentumba a polgári gondolatot képviselve. Innen aztán azért lépett ki, mert a "párton belüli demokrácia is a szemem láttára kapott léket, ami Pécsig ért".

zsákmány, MSZP, körömi, Pécs
Körömi Attila, volt momentumos politikus szerint Pécs nem lehet többé MSZP-s zsákmány
Fotó: B. M.

Körömi súlyos kritikát fogalmazott meg az októberig még regnáló MSZP-DK-Jobbik-Momentum alkotta városvezetésről, a polgármesterről. 

Akinek az önkormányzati képviselőség a politika világán belüli üzletelést jelenti, a személyes vagyon törvénytelen gyarapítását, a multi világban akár még meg is tűrt hiú hatalommánia és/vagy az önimádat kiélését, a volt állampárttól való korrupt anyagi függés szolgai fenntartását, az önmagáért való fészbuk huszárságot, a kioktató, végtelenül cinikus és a képviselőtárs emberi méltóságát szándékosan sértő beszédmódot, a bántás és a gyűlölködés élvezetét, annak az önkormányzati képviselőség nem szolgálat, hanem az anyagi és/vagy a mentális korrumpálódás első állomása.

 

Csak egy kiégett cégvezető levezető köreit futja

Úgy vélekedik, hogy aki a városvezetői szolgálat helyett csupán a kiégett cégvezető levezető köreit futja mszp-s polgármesterként, annak semmit nem mond a szó: felelősség. 

Szerinte, mivel elvesztette a városvezetői koalíció a többséget, "most majd a polgármester alakít egyet magán, mert ez a személyes érdeke, de egy milliméterrel sem várható több tőle. A város nekünk a reményt jelenti, a sarokba szorított MSZP számára a végső zsákmány lehetőségét hordozza, neki pedig ehhez kell falaznia". 

A volt momentumos politikus, aki korábban Péterffy Attila programját is írta, úgy látja, hogy a június 9-én megválasztott új többség újrafogalmazhatja a képviselői felelősséget, hitelesítheti a közjó szolgálatát, a tisztességre alapozva megújíthatja a városirányító, -működtető, -fejlesztő munkáját.

Pécs számára adott az esély

A város és térség gazdasági lehetőségére rátérve közölte a kormányzati Dél-Dunántúl Térségfejlesztési Modellprogram megvalósításában a jelenleg regnáló közgyűlés MSZP-DK-Jobbik-Momentum többsége alkalmatlan lenne a hiteles és felkészült partneri szerepre. Ez a többség ugyanakkor elveszítette a június 9-i pécsi választást, nem maradt más, mint hogy a fejlesztési programhoz, a program minden szempontból kifogástalan végrehajtásához fel kell nőnie a munkát októberben kezdő új pécsi közgyűlésnek is. 

Nyomot hagyhatnak

Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzati képviselő, a párt helyi frakciója, a párt helyi szervezetének tagjai és a szervezet egésze, ha dolgoznak, rajta hagyhatják az építő kezeik nyomát a városon – bekerülhetnek a város történetének szép fejezeteibe.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában